Sosyal Medya

Güncel

MİT TIR'ları davasında karar duruşması yarın

Dündar ve Gül'ün avukatları esasa ilişkin savunma yapacak.



Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı MÄ°T TIR'ları davasında yarın karar duruÅŸması görülecek.

Dava kapsamında mahkemeye atanan duruÅŸma savcısı Evliya Çalışkan dosyaya iliÅŸkin esas hakkındaki mütalaasını sunmuÅŸtu. Dava kapsamında 1 Nisan'daki ikinci duruÅŸmaya 40 saat kala mahkemeye atanan duruÅŸma savcısı Evliya Çalışkan celse arasında dosyaya iliÅŸkin esas hakkındaki mütalaasını sunmuÅŸtu. Çalışkan mütaalasında, Dündar'a yöneltilen“devletin güvenliÄŸi veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliÄŸi itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, temin edip açıklama ve bu suça iÅŸtirak” nedeniyle 25.5 yıla kadar, Gül'e yöneltilen “devletin güvenliÄŸi veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliÄŸi itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçundan da 10 yıla kadar hapis cezası talep etmiÅŸti.

Savcı Çalışkan, Dündar ve Gül'e yöneltilen “silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme ve darbeye teÅŸebbüs” suçlamalarının da yargılamadan ayrılmasını istemiÅŸti. Savcı Çalışkan, sadece dosya içeriÄŸindeki deliller, kiÅŸiler ve eylemler üzerinden deÄŸerlendirme yapılması zorunlu olduÄŸunu belirterek, Yargıtay içtihatlarında “casusluk ve casusluk amacıyla belge bilgi temin edip açıklama” suçları için öngörülen lehe casusluk yapılan ülke gibi unsurların gerçekleÅŸmediÄŸinin kabulünün gerektiÄŸini ifade etti. Yarınki duruÅŸmada Dündar ve Gül'ün avukatları esasa iliÅŸkin savunma yapacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.