Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'den 'Osmaniye' hamlesi

MHP'de kurultay tartışmaları devam ederken Bahçeli, memleketi Osmaniye'ye gitme kararı aldı...



MHP'de genel merkezin, Yargıtay kararı çıkana kadar olaÄŸanüstü tüzük kongresinin durdurulmasını saÄŸlamak için Tosya ve Gemerek asliye hukuk mahkemelerinden aldırdığı tedbir kararına raÄŸmen kongre ateÅŸi sönmedi. Muhalifler kongrenin yapılacağını iddia ederken; Meral AkÅŸener, Koray Aydın ve Sinan OÄŸan Anadolu turuna aralıksız devam ediyor. AkÅŸener, “Bize oy vereceklerin sayısını bilse Balgat'ın uykuları kaçar” diyerek iddialı açıklamalarını sürdürürken, Bahçeli'ye destek deklarasyonuna imza vermeyen Oktay Vural yeni bir pozisyon açtı.

VURAL'SIZ OYUN KURULAMAZ

Hem Bahçeli'nin hem AkÅŸener'in Vural için “KardeÅŸim” ifadesini kullanması, kulislerde “Vural'sız oyun kurulamaz” yorumlarına neden oldu.

KRÄ°TÄ°K ZÄ°YARET

Mahkeme kararlarıyla ilgili tartışma sürerken, muhaliflerin kongre için Yargıtay'ı beklememe kararı alması, genel merkezi de harekete geçirdi. Kongre süreci baÅŸlayınca “Anadolu yollarına çıkacağı” açıklanan ancak sadece Adana'ya giden Bahçeli, yeni bir hamle yaptı. MHP Lideri, 15 Mayıs'tan bir gün önce memleketine gitme kararı verdi. Bahçeli'nin, o tarihe kadar Yargıtay kararı çıkmaz ve kongre toplanacağı kesinleÅŸirse “evinden” mesajlar vermesi bekleniyor.

‘BAÅžKA KAYGILAR GÖLGESÄ°NDE'

Bu arada, alınan tedbir kararlarını “hukuksuz ve komik” bulduÄŸunu açıklayan eski Anayasa Mahkemesi BaÅŸkanı HaÅŸim Kılıç'a MHP'den sert tepki geldi.

Genel merkezin avukatı Yücel Bulut, Kılıç'ın kararları yeterince incelemeden açıklama yapmasının “etik olmadığını” belirtti. Bulut, “Sayın HaÅŸim Kılıç'ın tek bir satırını bile okumadan mahkeme kararları hakkında yorum yapmış olması, baÅŸkaca kaygıların gölgesinde sergilemiÅŸ olduÄŸu bir aceleciliktir” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.