Sosyal Medya

Güncel

HDP'den DavutoÄŸlu ve kongre yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki görüşmeden sonra AK Parti'de kongre kararı alınmasına HDP'den de ilk yorum geldi. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Davutoğlu'nun gidişi siyaset için değil futbol için kayıp olur, gelişmeler Saray'ın çöküşünü haber veriyor" yorumunu yaptı.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'la yaptığı görüşmenin ardından AK Parti'de olaÄŸanüstü kongre kararı alınmasına iliÅŸkin HDP'den ilk açıklamayı Grup BaÅŸkanvekili Ä°dris Baluken yaptı. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Baluken, kararı AK Parti'de çözülme olarak deÄŸerlendirerek "Saray Darbesi ÅŸimdi de AK Parti Hükümetine uzandı" dedi. “DavutoÄŸlu'nun gidiÅŸi siyaset arenası için deÄŸil futbol sahaları için büyük bir kayıp olur” ifadelerini kullanan Baluken, “GeliÅŸmeler DavutoÄŸlu'nun gidiÅŸini deÄŸil  Saray'ın çöküşünü haber verdiÄŸi için önemli” yorumunu yaptı. 

Baluken'in açıklaması şöyle: 

“Ey DavutoÄŸlu destanı kimin yazdığını anladın mı ÅŸimdi? Tarih "Kürt Meselesini çözmeyen çözülür" tezini bir kez daha doÄŸruluyor. Saray Darbesi ÅŸimdi de AKP Hükümetine uzandı. Neden darbe dediÄŸimizi AKP'liler bile anlamıştır artık. CHP,MHP ve tabii ki AKP saray darbesine teslim olmuÅŸ gibi. Tek direniÅŸ adresi her zaman olduÄŸu gibi HDP. Kaç gündür düzeysiz tehdit,hakaret ve küfür yaÄŸdıran ÅŸeref yoksunu AKTrol ve Troliçeleri ÅŸimdi anladınız mı HDP yumruÄŸunun ne iÅŸe yaradığını? Bize atılan yumruklar o an için canımızı acıtabilir ama attığımız her bir yumruk ise ülke siyasetini titrettir. Nokta. GeliÅŸmeler DavutoÄŸlu'nun gidiÅŸini deÄŸil  Saray'ın çöküşünü haber verdiÄŸi için önemli. Sorumluluk yetkisiz stajyerden çok ‘usta' öğreticidedir. DavutoÄŸlu'nun gidiÅŸi siyaset arenası için deÄŸil futbol sahaları için büyük bir kayıp olur”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.