Sosyal Medya

Güncel

Carter: IŞİD'e karşı savaşanlara yardım edeceğiz

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, bölgedeki müttefiklerine, Musul ve Rakka’nın kuzeyinde IŞİD’in kontrolüne son vermeleri için yardımcı olacaklarını açıkladı.



ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Washington yönetiminin IŞİD’le mücadele adımlarını güçlendireceÄŸini belirterek, "Partnerlerimize daha fazla ateÅŸ gücü, ikmal ve lojistik destek saÄŸlayacak, Musul ve Rakka’nın kuzeyinde IŞİD’in kontrolüne son vermelerine yardımcı olacağız.” dedi.

Carter'ın ev sahipliÄŸinde, Almanya'nın Stuttgart kentindeki ABD Avrupa Komutanlığında, IŞİD’e karşı askeri mücadeleye katılan ülkelerin savunma bakanları bir araya geldi.

Toplantıya Almanya, Fransa, İtalya, Danimarka, İngiltere, Hollanda, İspanya, Norveç, Avustralya, Kanada ve Yeni Zelanda savunma bakanları katıldı.

Toplantının ardından basına açıklama yapan Carter, savunma bakanlarının IŞİD’e kalıcı darbe vurmak amacıyla atılacak adımları ele aldıklarını söyledi.

Carter, “Irak’ta ve Suriye’de mücadelede istekli yerel partnerlerle çalışırken, koalisyon ülkeleri olarak bizlerin de daha fazlasını yapmaya hazır olmamız gerektiÄŸi konusunda hemfikir kaldık.” diye konuÅŸtu.

Uluslararası koalisyonun bölgedeki partnerlerine silah ve mühimmat desteÄŸini arttıracağını, askeri eÄŸitimleri geliÅŸtireceÄŸini, gelecek günlerde bölgeye daha fazla ülkeden özel kuvvetler personeli gönderilebileceÄŸini dile getiren Carter, “Partnerlerimize daha fazla ateÅŸ gücü, ikmal ve lojistik destek saÄŸlayacak, Musul ve Rakka’nın kuzeyinde IŞİD’in kontrolüne son vermelerine yardımcı olacağız.” ifadesini kullandı.

Carter, NATO’nun da IŞİD ile mücadeleye daha fazla katkı saÄŸlayabileceÄŸini kaydederek, “NATO ülkelerinin hepsi mücadeleye zaten katkıda bulunuyorlar. Türkiye’den Ä°ngiltere’ye, Ä°spanya’dan Norveç’e, hepsi katkıda bulunuyor ve buna müteÅŸekkiriz. Ãœyelerin katkılarının yanı sıra NATO da ek bazı katkılar saÄŸlayabilir, bunlar ÅŸu anda tartışılıyor.” açıklamasında bulundu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.