Sosyal Medya

Güncel

BM'den Halep için 'felaket' uyarısı

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Halep'te çatışmaların son bulmaması halinde felaket yaşanabileceğine dair uyarıda bulundu



BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Halep’te çatışmaların son bulmaması halinde "adeta bir felaketin" yaÅŸanabileceÄŸi ve yaklaşık 400 bin kiÅŸinin Türkiye sınırına yığılabileceÄŸi uyarısında bulundu.

De Mistura, Berlin’de Almanya DışiÅŸleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier’in ev sahipliÄŸinde yapılan Suriye görüşmeleri öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.

Suriye'de çatışmaların son bulması ve siyasi sürece dönülmesi için Halep’te çatışmaların son bulması gerektiÄŸinin altını çizen de Mistura, ABD ile Rusya arasında bu konuda yapılan görüşmelerin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Suriye halkının Cenevre’deki Suriye görüşmelerine inandığını ancak çatışmaların gerçekten de durduÄŸunu gözleriyle görmek istediklerini kaydeden de Mistura, “Åžu anda Halep’te yaÅŸananlar bir sınav niteliÄŸinde.” ifadesini kullandı.

ABD ve Rusya dışiÅŸleri bakanları arasında ateÅŸkes sürecinin devamı konusunda yapılan görüşmelerin baÅŸarılı olmasını umut ettiÄŸini söyleyen de Mistura, “Bunun alternatifi adeta felaket olur, 400 bin kiÅŸinin Türkiye sınırına akın etmesiyle karşı karşıya kalabiliriz.” uyarısında bulundu.

De Mistura, Berlin’deki görüşmeye ev sahipliÄŸi yapan Steinmeier’e çabalarından ötürü teÅŸekkür etti.

Berlin’deki görüşmeye, Steinmeier ve de Mistura’nın yanı sıra Fransa DışiÅŸleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Suriyeli muhaliflerin oluÅŸturduÄŸu Müzakere Yüksek Komitesi BaÅŸkanı Riyad Hicab ile Ä°ngiltere ve Avrupa BirliÄŸi (AB) temsilcileri katılıyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.