Sosyal Medya

Dünya

Astronomik maaÅŸa itiraz var

Renault Başkanı Carlos Ghosn'ın yıllık 7.25 milyon euroluk maaşına itiraz geldi. Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron, şirket maaş kararını gözden geçirmezse hükümet olarak devreye gireceklerini söyledi.



Fransa Ekonomi Bakanı Emmanuel Macron, devletin de hissesi bulunduğu Renault şirketinin Başkanı Carlos Ghosn'a bir yıl için ödenen 7,25 milyon euro (Yaklaşık 24 milyon lira) tutarındaki maaşa karşı çıkacaklarını bildirdi.

HÃœKÃœMET DEVREYE GÄ°RER

Meclis genel kurulunda konuÅŸan Macron, ''Åžirket yönetim kurulunun, yüksek maaÅŸla ilgili kararını gözden geçirmemesi halinde, hükümetin devreye gireceÄŸi'' uyarısında bulundu. 

Renault hissedarlarının da bu yüksek maaşa karşı çıktığını hatırlatan Macron, ''Yönetim kurulu tekrar toplanmalı ve hissedarların görüşlerinden ders çıkarmalı. Aksi tekdirde biz birkaç hafta içinde bu konuda gerekli yasal düzenlemeye gidebiliriz'' dedi.

HÄ°SSELERÄ°N 5'RE 1'Ä° DEVLETTE

Fransa'da devlet, Renault ÅŸirketinin hisselerinin yüzde 19,7'sini elinde tutuyor. 

15 MÄ°LYON EURO KAZANIYOR

Renault-Nissan otaklığının baÅŸkanı olan 62 yaşındaki Brezilyalı Carlos Ghosn, Nissan'dan da yıllık 8 milyon euro kazanıyor. 

KAR 3 MÄ°LYAR EURO

Åžirketin hissedarların yüzde 54'ü geçen hafta yüksek maaÅŸa karşı oy kulanmıştı. Åžirket geçen yıl 2,96 milyar euro net kar saÄŸlamıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.