Sosyal Medya

Güncel

Marmara Ãœniversitesi'nde Halep'e Destek Eylemi

Marmara Üniversitesi öğrencileri, bugün Göztepe Kampüsü önünde toplanarak Halep’te devam eden katliamları protesto etti.



Marmara Ãœniversitesi öğrencileri, Göztepe Kampüsü önünde bugün saat 12.00'de toplanarak katil Esed’i ve onun iÅŸbirlikçileri Rusya, ABD, Ä°ran ve diÄŸer zalimlerin Halep’te çocuk, kadın, erkek demeden devam ettirdiÄŸi saldırıları protesto etti.

Programın sunuculuÄŸunu yapan Ã–mer Ekmen toplanma amacını belirtti. Zeynel Abidin Soysal'ın Kur'an tilavetinden sonra söz alan gazeteci yazar Adem Özköse, katil Esed’in ve iÅŸbirlikçileri Rusya, ABD ve Ä°ran’ın insanlık onuruna sığmayan saldırılarının bugün de Halep’te devam ettiÄŸini ve bizlere düşen görevin de bu vahÅŸeti tüm dünyaya duyurmak olduÄŸunu söyledi. Özköse, Halep’in Rusya, Ä°ran ve Esed rejiminin bombalarıyla tarumar edildiÄŸini, ümmetin parçalanmışlık içinde olduÄŸunu ve gezdiÄŸi Ä°slam coÄŸrafyalarında Anadolu’ya çok büyük bir umut beslendiÄŸini ifade etti. Özköse, "Allah zalimleri kahreylesin, Allah ÅŸahitliÄŸinizi kabul etsin" diyerek konuÅŸmasını sonlandırdı.

Program Muhammed Nesih Gözcü'nün basın açıklamasını okumasıyla devam etti.

Basın açıklamasında şu noktalara değinildi:

Suriye'de rejim ve emperyalist destekçilerinin katliamları göz önündedir. Rusya ve Esed rejimini son iki hafta içinde Halep'te ciddi yıkımlar meydana getirdi.
Tüm dünya bir kez daha görmüş oldu ki, ölüm, zulüm ve kıyımın Batılılar ve iÅŸbirlikçileri tarafından yapılmakta. Biz Marmara Ãœniversitesi olarak her zaman mazlum Suriye Halkının yanında olacağız.

Basın açıklamasından sonra Muhammed Aldalı‘nın duasının ardından program “Katiller için yaÅŸasın cehennem!”, “Katil Rusya Suriye’den defol! “, “Katil Ä°ran Suriye’den defol!”, “Marmara’dan Halep’e direniÅŸe bin selam!”, “Katil Rusya, Katil Esed!” sloganları ve tekbirlerle sona erdi.


img_4v4wcv.jpg

img-20160504-wa0018.jpg

img-20160504-wa0024.jpg

img-20160504-wa0026.jpg

img-20160504-wa0029.jpg

img-20160504-wa0032.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

EMPERTALÄ°ST RUSYA ve Ä°ÅžBÄ°RLÄ°KÇİ HAÄ°NLER SURÄ°YE’DEN DEFOLUN! 

Bismillahirrahmanirrahim
DeÄŸerli basın mensupları ve kıymetli arkadaÅŸlar. Bugün bir kez daha Ä°slam beldesi olan Suriye’den yükselen feryadın acısını hissederek, burada toplanmış bulunmaktayız. BilindiÄŸi gibi zâlim Esed’in katliamlari çocuk, yaÅŸlı, kadın, demeden devam etmektedir. Ona destek veren Emperyalist güçler Müslümanların kanına büyük bir iÅŸtahla dadanmış ve Müslümanların cesetleri üzerinden kendilerince güç gösterisi yapmaya devam etmektedirler. BildiÄŸiniz üzere geçtiÄŸimiz iki hafta içerisinde baÅŸta Rus hava kuvvetleri olmak üzere Esed rejimi ve Åžii milisler tarafından Halep, yoÄŸun bir ÅŸekilde saldırıya maruz kalmış ve baÄŸlamda 600 hava harekatı ve 3 binin üzerinde füze saldırısı gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. Bunun neticesinde 290 sivil ölmüş, 3150 kiÅŸi yaralanmış 2100 aile zarar görmüş,  700 bina yıkılmış, 30 bin insan ise yardıma muhtaç duruma düşmüştür.

DeÄŸerli kardeÅŸlerim! Åžunu çok iyi bilmemiz lazımdır ki, dünyanın müstekbir güçleri Suriye'den yankılanan özgürlük sedasının, kendilerinin yıkılışına öncülük ettiÄŸini biliyorlar ve bunu engellemek adına ellerinden gelen her türlü kirli politikayı tedavüle sokuyorlar. Gayet açıktır ki Suriye özgürleÅŸirse bu, Ä°slam coÄŸrafyasının kurtuluÅŸ umudunu daha da ileri taşıyacaktır. Ve bizler bugün burada bütün dünyaya şöyle haykırıyoruz: Ey Rusya, ey Amerika, ey ikiyüzlü Avrupa ve ey reel politika girdabına batmış iÅŸbirlikçi bölge devletleri! Sizin demokrasi ve insan hakları söylemleriniz koca bir yalandan ibarettir. Sizler bir kez daha dünyaya ölüm, zulüm ve kıyımlar ile hükmetmenin tarihini yazmış kanlı zalimler olduÄŸunuzu dünyanın gözü önünde ispatladınız. Bugün Suriye’nin dört bir yanında ve Halep’te döktüğünüz kanlar, sizin yıkılışınızın umudunu besleyerek inÅŸallah tarihe ÅŸahitlik edecektir. Buradan Ä°slam coÄŸrafyasının bütün evlatlarına ve kanaat önderlerine sesleniyoruz: Daha ne zamana kadar bu dağınıklığımız devam edecek. Bizler “ümmet” olma ÅŸuuruna eriÅŸmedikçe, Batının alçak zihniyeti, Bizi, yani Ä°slam coÄŸrafyasını idare etmeye devam edecektir. Artık küçük hesapları bir tarafa bırakıp, Allah’ın ipi ve saÄŸlam kulpu olan Kur’an’ın hayat bahÅŸ eden düsturları etrafında bir halka olmamızın vakti gelmemiÅŸ midir? 

DiÄŸer taraftan bu zulümlere maruz kalan Suriyeli kardeÅŸlerimize de diyoruz ki; Ey hürriyet sevdalısı ve yalnız Allah’a kulluÄŸu seçmiÅŸ onurlu Suriyeli kardeÅŸlerimiz! Åžehadetiniz mübarek olsun, direniÅŸiniz kutlu bir zafere doÄŸsun. Sizler, ümmetin onuru ve iftiharısınız. Bizlere gösterdiÄŸiniz izzetli kıyamınızla, onurlu bir ölümün, zilletle yaÅŸamaktan daha üstün olduÄŸunu her zaman ispatladınız. Bizler ÅŸahidiz ki; siz, Allah’a verdiÄŸiniz sözde durdunuz. Can, mal ve evlatlarınızı Allah için feda ettiniz. Ve ÅŸahitliÄŸin en güzelini yaparak Rabbinizin hoÅŸnutluÄŸuna eriÅŸtiniz. Sizden geride kalanlar da sebat etmeye devam etmektedirler. Biz de Marmara Ãœniversitesi Öğrencileri olarak bütün bu yaÅŸananların ümmet için çok acı olduÄŸunu biliyor ve buradan haykırarak ÅŸahitliÄŸimizi göstermeye çalışıyoruz. Belki başımıza bombalar yaÄŸmıyor ama yüreÄŸimizin en derin noktasından kopup gelen kardeÅŸlik duygusuyla bir nebze de olsa bir ÅŸeyler söylemenin sorumluluÄŸunu hissediyoruz. Ve bunun Rabbimizin katında bir mazeret olmasını temenni ediyoruz. Bu vesileyle tekrar hatırlatmak istiyoruz ki Marmara Ãœniversitesi Öğrencileri, her zaman mazlum Suriyeli kardeÅŸlerimizin yanında ve destekçileri olacaktır. Her nerede ve her kim tarafından olursa olsun, zulmün ve zalimin karşısında olacağımızı bir kez daha buradan bütün dünyaya ilan ediyor ve şöyle haykırıyoruz; Zalimler Ä°Ã§in YaÅŸasın Cehennem!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.