Sosyal Medya

Güncel

Figen Yüksekdağ Seyit Rıza heykelinin önünde mum yaktı

HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Dersim olaylarının yıl dönümü dolayısıyla gittiği Seyit Rıza Meydanı'nda heykelin önünde mum yaktı.



HDP EÅŸbaÅŸkanı Figen YüksekdaÄŸ, Tunceli'de Dersim Katliamı anması için düzenlenen törene katıldı. Baran ve Canan ailelerine ait kemikler 78 yıl aradan sonra törenle defnedildi.

Seyit Rıza Meydanı'nda 1937-38 Dersim Katliamı'nı anan YüksekdaÄŸ, Seyit Rıza heykeli önünde mum yaktı ve "Dersim Tertelesi’nde katledilen tüm canlarımızı saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Figen Yüksekdağ Seyit Rıza heykelinin önünde mum yaktı

Figen Yüksekdağ Seyit Rıza heykelinin önünde mum yaktı

DİRENİŞİ SAHİPLENİYORUZ

Ardından Dersim Katliamı'nın anma konferansında konuÅŸan YüksekdaÄŸ, "Bugünü sadece yas tutarak, gözyaşı dökerek anamayız. Bu katliam karşısında halklarımızın direniÅŸini sahipleniyoruz. Dersim katliamını yaratan zihniyet hala sürüyor. Ama halkların toprağına baÄŸlılığı karşısında hiçbir savaşı kazanamadılar.

SEYİT RIZA GİBİ DİZ ÇÖKMEDİK

BirliÄŸimiz, örgütlülüğümüzle artık bu tarihin maÄŸdurları deÄŸil yazanlarız.Dersim'in inÅŸası toplumsal inÅŸamızın bir parçasıdır. 1937-38'de Dersim'i yok edemediler. Çünkü bir halkı halk yapan deÄŸerler bütün silahlar ve devletlerden güçlüdür. Dün nasıl diz çökmediysek Seyit Rıza gibi bugün de diz çökmedik. Ä°ktidardakiler bunun derdiyle yanıp kavruluyorlar.

Hakkımızla kazandığımız Meclis’ten atacaklarmış. Biz halkız. Kırma ile bitmeyiz, gitmeyiz. Ama siz faÅŸistsiniz gideceksiniz.ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.