Sosyal Medya

Dünya

Avrupa için yeni saldırı uyarısı

Avrupa Polis Teşkilatı (EUROPOL) Müdürü Rob Wainwright, Avrupa’da yeni saldırıların olabileceği hususunda uyarıda bulundu.



AA'nın haberine göre, Ä°talyan Parlamentosu'nun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin Schengen Komisyonu'nda Ä°talyan parlamenterlerin sorularını yanıtlayan Wainwright, EUROPOL'ün geçen ocak ayında yayımladığı raporunda, Avrupa'da yeni saldırılar olabileceÄŸi uyarısında bulunduÄŸunu anımsattı.

Wainwright, “IŞİD'in Suriye'de Avrupa ÅŸehirlerine yönelik terör saldırıları düzenleyecek bir yapı oluÅŸturduÄŸunu biliyorduk. Buna raÄŸmen ne yazık ki Brüksel'deki saldırı gerçekleÅŸti” diye konuÅŸtu.

Paris saldırılarını gerçekleÅŸtiren iki teröristin düzensiz göç yoluyla Avrupa'ya geldiÄŸine dikkati çeken Wainwright, “Bizim öncelikli endiÅŸemiz Avrupa'ya sahte kimliklerle gelmekte olan diÄŸer teröristler ve biz bu durumu yakından izliyoruz. Teröristlerin, Avrupa'daki aÄŸlarını tespit etmek önceliÄŸimiz” dedi.

Paris ve Brüksel saldırıları sonrasında Avrupa ülkelerinin istihbarat servislerinin daha etkili biçimde iÅŸbirliÄŸi halinde olması gerektiÄŸinin gündeme geldiÄŸini anımsatan Wainwright, “Ä°stihbarat servisleri ve EUROPOL yetkilileri arasındaki iÅŸbirliÄŸi harika sonuçları beraberinde getirecektir. Servisler arasında bu iÅŸbirliÄŸini kuvvetlendirecek adımlar atılıyor. Ä°lk kez bütün ülkelerin emniyet müdürleri ve istihbarat servisleri direktörleriyle, polis ve istihbarat servisleri tarafından elde edilen bilgilerin bir merkezde toplanması konusunu ele aldık” ifadelerini kullandı.

Wainwright, olası terör tehditlerine yönelik bazı soruşturmalar üzerinde çalıştıklarını belirtirken, şu an için İtalya'ya yönelik öne çıkan bir tehdit olmadığını sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.