Sosyal Medya

Güncel

Meral Akşener: Kongrenin önünde duracağım

MHP Genel Başkan adayı Merak Akşener, tedbir kararıyla kolluk güçlerinin çağırarak kongrenin engelleneceği yönünde haberler hakkında konuştu



MHP Genel BaÅŸkan adayı Merak AkÅŸener, tedbir kararıyla kolluk güçlerini çağırarak kongrenin toplanmasının engelleneceÄŸi yönünde haberlergeldiÄŸini belirterek, “Bende Meral AkÅŸener'sem, o kongrenin önünde duracağım. Eski İçiÅŸleri Bakanı olarak orada duracağım" dedi.

Afyonkarahisar'da görevden alınan MHP teÅŸkilatları ve MHP’li belediye baÅŸkanlarıyla bir araya gelen AkÅŸener'e MHP Afyonkarahisar eski Merkez Ä°lçe BaÅŸkanı Alper YaÄŸcı, AkÅŸener’e gündüz Türkçülük Günü etkinliklerinde, örste dövdüğü demirden iÅŸlenerek yapılan Afyonkarahisar’a özgü bir tur spatula olan ‘esiran’ hediye etti.

"PARALEL DEĞİLİM AMA SİZDE YAMUKSUNUZ"

Afyon'da katıldığı etkinlikte konuÅŸan AkÅŸener, Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiÄŸi kongre kararının ertesi gün CumhurbaÅŸkanına yakın olduÄŸunu iddia ettiÄŸi bazı gazete ve televizyonlarda olayın ‘MHP’de paralel operasyon’ olarak verildiÄŸini hatırlattı. Kendisine ve diÄŸer adaylara paralel eleÅŸtirilerine sert tepki gösteren AkÅŸener, “Bize paralel diyenler, ben dahil hiç kimse paralel deÄŸil ama siz yamuksunuz yamuk. Bu yamukluk önce kendileri yamuklaÅŸtı sonra ülkeyi yamuklaÅŸtırdılar. Yamulttular. Bütün kurumlarımız yamuldu. Dolayısıyla bu olaÄŸanüstü kurul mücadelesi muhakkak baÅŸarıya ulaÅŸacaktır. Her bir oyun, yalan dolan, tehdit, iftira gücümüze güç katıyor. Ne kadar haklı bir yerde durduÄŸumuzu bize ispatlıyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

HAKİMLER ŞİKAYET EDİLDİ

Kongrenin durdurulmasına iliÅŸkin tedbir kararı alan hakimi, avukatı aracılığıyla HSYK’ya ÅŸikayet ettiÄŸini de açıklayan AkÅŸener, “Ä°ki hakim arkadaÅŸ kanuna mugayir bir eyleme imza atarak tedbir kararını imzaladılar. Ben de bugün itibarıyla avukatımdan istedim. Bir dilekçeyle HSYK’ya, Gemerek Hakimini ÅŸikayet ettim. Dosya kararını görelim, o da marÅŸ marÅŸ HSYK’ya” dedi.

Meral Akşener: Kongrenin önünde duracağım

“BENDE MERAL AKÅžENER’SEM, O KONGRENÄ°N ÖNÃœNDE DURACAÄžIM”

MHP Genel Merkezinin, Yargıtay’a gitmesi nedeniyle ilçe mahkemelerinden alınan tedbir kararlarının, güveni kötüye kullanmak ve kamu düzeni bozmak anlamı taşıdığını iddia eden Meral AkÅŸener, ya Yargıtay'ın hızla toplanarak karar alacağını ya da kongrenin 15 Mayıs’ta yapılacağını belirtti.

Tedbir kararıyla kolluk güçlerini çağırarak kongrenin toplanmasının engelleneceÄŸi yönünde haberler geldiÄŸini de ifade eden AkÅŸener, “Bende Meral AkÅŸener’sem, o kongrenin önünde duracağım. Eski İçiÅŸleri Bakanı olarak orada duracağım. ÇaÄŸrılan kolluk güçleri bakalım kendi Eski İçiÅŸleri Bakanlarını nasıl karşılayacaklar ? Ben orada olacağım. Ama biliyorum siz de orada olacaksınız. Allah'ın izniyle bende bilgileri olan, 548’in üzerinde oy vereceÄŸim diyen kardeÅŸlerim de orada olacak. Buradan herkese sesleniyorum. Salt çoÄŸunluÄŸu aÅŸan miktarda delegemiz gelmiÅŸse onun üstünde ne var. Hadi bakalım gücünüz yetiyorsa iptal ettirin” diye konuÅŸtu.

Meral Akşener: Kongrenin önünde duracağım

Akşener, kurultayla ilgili konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz kararlıyız kardeÅŸim. Bizim irademizi bizim kararımızı kıramazsınız. Bizi geri çeviremezsiniz. Az önce bana verdiler ya kazımak için hah iÅŸte ben onu söylemiyorum beni ancak onunla kazırsınız ona da gücünüz yetmez. Buradan ilan ediyorum ben ordayım biz ordayız sizi de bekleriz.” AK Partilileri, MHP’nin içiÅŸlerine karışmakla da suçlayan ve eleÅŸtirilerde bulunan AkÅŸener, “Bir partinin iç iÅŸlerine bir baÅŸka partinin mensuplarının karışması ayıptır, terbiyesizliktir, edep dışıdır, haya dışıdır, siyasi nezaketsizliktir” ifadesini kullandı.

Meral Akşener konuşmasının ardından bir süre partililerle sohbet etti.

Meral Akşener: Kongrenin önünde duracağım

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.