Sosyal Medya

Güncel

Sahte reçete operasyonundan canlı bomba ilaçları çıktı

Dün 32 ilde düzenlenen sahte reçete operasyonunda, canlı bomba ilaçlarının satıldığı belirlendi.



Ä°stanbul merkezli 32 ilde toplam 266 adrese eÅŸ zamanlı düzenlenen sahçe reçete operasyonunda, kanser ve hematoloji ilaçlarını terör örgütlerine gönderen 90'ı doktor, hemÅŸire ve eczacılardan oluÅŸan toplam 100 şüpheli gözaltına alındı.

Aralarında profesörlerin de olduÄŸu doktor ve eczacılardan oluÅŸan çetenin müşterileri arasında IŞİD, PKK ve PYD'li teröristlerinde olduÄŸu ifade edildi.

SURİYELİNİN ÜZERİNDEN ÇIKTI

Emniyetin 6 ay önce rutin yol uygulamasında gözaltına aldığı bir Suriyelinin üzerinden onlarca kanser ve psikoloji ilaçları çıkmasının ardından başlatılan soruşturma dev vurgunu ve ihaneti ortaya çıkardı.

DEVLETÄ°N ZARARI 250 MÄ°LYON TL

Operasyonda eczanelerde piyasa deÄŸeri 40 milyon lirayı bulan kanser, hematoloji, psikotrop ilaçları ele geçilirken, bazı ilaçların tarihlerinin geçmiÅŸ olması dikkat çekti. Zanlılardan birinin Diyarbakır Dicle Ãœniversitesi Hemotoloji Bölümü'nde görevli profesör M.O.A. olduÄŸu öğrenilirken, sahte reçeteli ilaçlarla ÅŸebekenin bugüne kadar devleti 250 milyon TL zarara uÄŸrattığı belirtildi. Operasyonda ele geçen ilaçların özellikle Ä°ran, Irak ve Suriye'ye yasa dışı yollardan gönderildiÄŸinin tespit edildiÄŸi belirtilirken, yaralanmalarda acil kan durdurması için kullanılan hemotoloji grubu ilaçların da IŞİD'li teröristlere gönderildiÄŸi ifade edildi.

CANLI BOMBA YAPAN İLAÇLAR

Ä°nsanı 2 ay gibi bir sürede canlı bombaya dönüştürebileceÄŸi belirtilen ve kiÅŸiyi sürekli halüsinasyon halinde yaÅŸatan psikotrop türü ilaçların da el altından IŞİD ve PKK'lı teröristlere teslim edildiÄŸi ortaya çıktı. Tıbbi kaynaklara göre, psikotrop maddeler, asıl olarak merkezi sinir sisteminde etkisini gösteren ve beynin iÅŸlevlerini deÄŸiÅŸtirerek algıda, ruh halinde, bilinçlilikte ve davranışta geçici deÄŸiÅŸikliklere neden olan kimyasallardan oluÅŸuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.