Sosyal Medya

Coğrafyamız

Azerbaycan'da Türk kültür başkenti kutlamaları

Azerbaycan'ın Şeki şehrinde Türk dünyasının kültür başkenti kutlamaları başladı



Azerbaycan'nın Şeki şehrinde, 'Şeki - 2016 yılında Türk dünyasının kültür başkenti' törenlerinin açılışı yapıldı.. 6'ncı yüzyılda inşa edilen "Yuvarlak Tapınak" isimli tarihi anıtta gerçekleştirilen açılış sırasında, Doğu Pazarı'nda da halk ustaları üretim sergisi, halk müziği ve güreş gösterileri vardı.

BM Uluslararası Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nassir Abdülaziz Al-Nasser, bu tür faaliyetlerin halklar arasındaki dostane ilişkileri daha da güçlendirmeye hizmet ettiğini, kendi yönettiği kurumun da halklar arasında köprüler inşa etmek ve mevcut bağlarını genişletmekten ibaret olduğunu söyledi.

TÃœRKSOY Genel Sekreteri Dyusein Kaseinov, Åžeki ÅŸehrinin Türk dünyasının beÅŸinci kültür baÅŸkenti ilan edildiÄŸini belirterek, "Åžeki, Ã¼nlü ÅŸairler, yazarlar ve sanatçıların doÄŸduÄŸu yerdir. Åžeki aynı zamanda, tarihi anıtlar, lezzetli tatlılar ve mizah ustaları ile de tanınır. Bütün bu faktörler Åžeki’nin Türk dünyasının kültür baÅŸkenti seçiminde önemli bir rol oynamıştır" dedi.

Törene Türk Kültürü (TÜRKSOY) Dyusein Kaseinov, Birleşmiş Milletler(BM) Uluslararası Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nassir Abdülaziz Al-Nasser, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Abulfas Garayev, ünlü Kazak yazar Oljas Suleymenov, Türkçe konuşan ülkeler uluslararası kuruluşların heyetleri, Azerbaycan milletvekilleri, bilim, kültür temsilcileri ve diğer misafirler katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.