Sosyal Medya

Güncel

Sahte reçete skandalı hakkında hükümetten ilk açıklaması

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sabah saatlerinde düzenlenen reçete operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



Sahte reçete operasyonunu değerlendiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Yanlış yapan cezasını öder' açıklamasında bulundu. Bakan Müezzinoğlu, Hepatit A aşılarında yaşanan dağıtım sıkıntısı ve sağlık görevlilerine yönelik şiddete ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Bakan Müezzinoğlu şu değerlendirmelerde bulundu:

"TAKÄ°BÄ° EN HASSAS ÅžEKÄ°LDE YAPILMASINI ARZU EDERÄ°Z"

Her gün milyonlarca işlemin yapıldığı hadiselerin içinden yanlış yapan meslektaşlarımızın olmamasını arzu ederiz. Bu bir tedavi istismarı ise burada takibin en hassas şekilde yapılmasını bizde arzu ederiz.

"YANLIŞ YAPAN CEZASINI ÖDER"

Bu emniyetin, savcılığın ve hukukun devreye girdiği bir süreç. Yanlış yapan cezasını öder.

HEPATÄ°T A AÅžILARINDA DAÄžITIM SIKINTISI

Hepatit A'da bir sıkıntı olduğu kanaatinde değilim. Belki ulaşımda zaman zaman zorluklar olabilir. Bir ihale sürecini başlattığımız dönemlerde stoklarımızı azalttık ama piyasaya aşı sürümünde sorun ve açık yok. Dağıtımla ilgili yer yer sıkıntı olabilir ama süreci engellemez.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET

Sağlık çalışanlarımız özveriyle çalışıyor, vatandaşlarımız duyarlı olmalı. Sağlıkçıya şiddet uygulayanlara ceza uygulanmasına yönelik genelge yayınlandı. Özel güvenlikten aldığımız hizmetleri İçişleri Bakanlığımızla birlikte yapmayı projelendirdik onu da süreç içinde devreye sokacağız.

Eğitim araştırma hastanelerimizde mevsimlere göre bazen çocukların hastalıklarında artış olduğu dönemlerde mesai kaydırması şeklinde, dahiliyede, çocukta, kadın doğumda, cerrahide düzenlemeleri yapıyoruz ve yapmaya devam edilecek.

HDP'LÄ° VEKÄ°LLERÄ°N KOMÄ°SYONDAKÄ° TAVRI

Türkiye üzerinde oynanan uluslararası bir oyun var. Buna maşa olarak kullanılan bir PKK ve bunun eğilimlerinin sözcülüğünü yapan bir HDP var. TBMM'de vatanın bölünmez bütünlüğüne yemin eden milletvekillerinin yeminlerine sadık kalması işin özüdür. Bu anlamda dokunulmazlık zırhına bürünülmesine bu ülke göz yumamaz.

Kaynak: AjansHaber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.