Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan Türkiye'ye 'Ortak otomobil' teklifi

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammad Reza Nematzadeh İSO heyetine ortak otomobil üretmeyi önerdi



Ä°stanbul Sanayi Odası (Ä°SO) Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Erdal Bahçıvan ve iÅŸ dünyasından 70 kiÅŸilik bir heyet ticaret ve yatırım imkanlarını deÄŸerlendirmek amacıyla Ä°ran'a gitti. Ziyarette Ä°ran'dan Türkiye’ye birlikte otomobil üretme önerisi geldi.

Haberturk’un haberine göre Bahçıvan’la görüşen Ä°ran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammad Reza Nematzadeh, iki ülke arasındaki iÅŸbirliklerini artırmak istediklerini söyledi ve ortak otomobil üretme önerisinde bulundu. Nematzadeh, “Ä°ki ülke iÅŸ insanlarının ortak yatırım yapması için Ä°ran’da dört yeni sanayi bölgesi oluÅŸturuyoruz. Yüzde 50-50 ortaklıkla yeni bir otomobil tasarımı yaparak dünyaya ihraç edebiliriz” dedi.

Türkiye ile ekonomik ilişkilerden sorumlu Teknoloji ve İletişim Bakanı Dr. Mahmoud Vaezi de ambargo sonrası ilişkileri geliştirmek ve ihtiyaçlarını temin etmek istedikleri ilk ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Ä°SO BaÅŸkanı Bahçıvan da Ä°ran’la ticaretin geliÅŸtirilmesi için oda olarak sorumluluk almaya hazır olduklarını söyledi. Ä°ran pazarının yakından takip edilmesinin gerekliliÄŸini vurgulayan Bahçıvan, Ä°SO’da bir “Ä°ran Masası” kuracaklarını belirtti.

Ä°ki ülke arasında önümüzdeki süreçte rol alması gereken en önemli sektörün, Türkiye Finans sektörü olduÄŸunu kaydeden Bahçıvan, “Gümrüklerde yüksek geçiÅŸ ücreti, ulaşım yetersizliÄŸi, yüksek doÄŸalgaz fiyatları gibi sorunlar çözüldüğünde iki ülke dış ticareti 100 milyar doları bulabilir” dedi. Ziyarette Türk firmaları da 202 Ä°ranlı firma ile ikili görüşmeler yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.