Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Ali Åžahin: AK Parti'de huzursuzluk yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, partilerinde herhangi bir huzursuzluğun olmadığını belirtti...



 AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mehmet Ali Åžahin, partide il ve ilçe baÅŸkanlarını atama yetkisinin Genel BaÅŸkan'dan alınarak yeniden Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na (MKYK) verilmesiyle ilgili, “Rutin bir iÅŸtir. Partimizde herhangi bir huzursuzluk yok” dedi. Åžahin, NTV televizyonunda katıldığı programda ÅŸunları söyledi:

BAÅžBAKAN DA ‘TABÄ°Ä°' DEDÄ°

Milletvekili arkadaÅŸlarımızın yoÄŸunlukta olduÄŸu bir MKYK'ya sahibiz. Özellikle milletvekili arkadaÅŸlarımız, kendi illeriyle ilgili bu tür görevden almalar konusunda bilgi sahibi olmakta zorlandıklarını ifade ediyorlardı. “Bu yetki bize aitti, tekrar alalım. Rahatsızlık varsa biz tartışalım. Görevden alınacaksa biz karar verelim. Atama yapılacaksa biz yapalım” dediler. Bana göre haklı bir gerekçeydi, ben de destekledim bu talebi. BaÅŸbakan'ımız da “Tabii” dedi. Oy çokluÄŸuyla deÄŸil, oy birliÄŸiyle böyle bir karar alındı. Rutin bir iÅŸtir, partimizde herhangi bir huzursuzluk yok.

SEÇİM 2019'DA OLACAK

Kongremizi yeni yaptık. Gündemimizde sadece Türkiye'nin sorunları var. Kapsamlı bir şekilde mücadele etmekte olduğumuz terörle mücadele var. Gündemimizde ne erken kongre var, ne Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi erken seçim var. Seçim 2019'da olacaktır.

DÄ°NDAR ANAYASA TARTIÅžMASI

(TBMM BaÅŸkanı Kahraman'ın “Yeni Anayasa dindar olmalı” sözleri) Biz bunu geniÅŸ yelpazede tartıştık. Ağırlıklı görüş, Anayasa'nın baÅŸlangıç bölümünün olması ÅŸeklindedir. BaÅŸlangıç bölümünün hangi ifadelerle oluÅŸacağına iliÅŸkin çalışmalar devam ediyor. Dini ifadeler olacağını zannetmiyorum. GeçmiÅŸte de olmadı. Åžimdi de olacağı kanaatinde deÄŸilim.

YARGI TİTİZLİK GÖSTERİR

(“Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması halinde tutuklamalar olup olmayacağı” sorusu üzerine) Böyle bir tabloyla Türkiye'nin karşı karşıya geleceÄŸini zannetmiyorum. Çünkü tutuksuz yargılama esastır. Yargı organlarının da titizlik göstereceklerini düşünüyorum.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.