Sosyal Medya

Güncel

Akşener: Kongremiz olmazsa Ağustos'ta seçim olur

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP'de başkanlık kongresi olmaması durumunda Ağustos ayında genel seçimlerin gerçekleşeceğini savundu ve "Biz ayın 15'inde bu kongreyi yapacağız. Bu iki kararla ilgili yarın HSYK'ya başvuruda bulunuyorum" dedi. Danıştay'ın konuyla ilgili kararını bir an önce vermesini istedi.



MHP Genel BaÅŸkan Adayı Meral AkÅŸeber CNN Türk yayınına aktıldı. AkÅŸener, ufukta bir genel seçim görüp görmediÄŸi sorusuna  "Bizim kongremiz olmazsa AÄŸustos gibi seçim olur. Benim öngörüm bu" yanıtını verdi.  AkÅŸener, yerel mahkemelerin kongre kararına aykırı verdiÄŸi kararlarla ilgili olarak ise  "Biz ayın 15'inde bu kongreyi yapacağız. Bu iki kararla ilgili yarın HSYK'ya baÅŸvuruda bulunuyorum" dedi, Danıştay'ın konuyla ilgili kararını bir an önce vermesini istedi.

AkÅŸener Tosya ve Gemerek asliye hukuk mahkemelerinin, Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin partinin kurultayın toplanması için çaÄŸrı heyeti görevlendirilmesine iliÅŸkin kararını durdurmasına iliÅŸkin ÅŸunları söyledi:

"Bu komu düzeniniortadan kaldıracak düzenleme. Bir futbol kulübü, dernek, holding olağanüstü kongre yapamaz. Biz ayın 15'inde bu kongreyi yapacağız. Bu iki kararla ilgili yarın HSYK'ya başvuruda bulunuyorum."

"EÄŸer oraya 700 civarında delegemiz geldi. Kolluk kuvvetlerine haber verildi. Kaymakam’a yazılar yazıldı. Ve o kiÅŸilere “Hayır kongre yapamazsınız” dediler. O delegeleri yok sayacak siyasi tavrı anlamam mümkün deÄŸil. Buna hayır diyen hukuk mantığını anlamam mümkün deÄŸil. 12. Sulh hukuk mahkemesi buna karar verdi. Bu arızalı durumu yargıtayın çözmesi lazım. Derhal bu hafta toplanıp karar vermeli. Saadet Partisi’nde 3 yıl sonra geldi. Ä°vedilikle bu hafta toplanması lazım."

"Bu insanlar geldiÄŸinde hayır yapamazsın nasıl diyecekler. Orada olacağız. Ben eski içiÅŸleri bakanıyım. Orada olacağım. Kolluk kuvvetleri ne yapacak görelim. 1153 üye ben dahil Bahçeli’ye oy verdi. Neden o delegelerin karşısına çıkmak istemiyor."

"MHP’yi AKP’nin arka bahçesi yapmayacağız."

AkÅŸener "Bugün akÅŸam saatlerinde Åžemdinli’de ÅŸehit, kilis’e de yine roket düştü. Bu ortamda bazıları, ya bu MHP de bu ortamda iç kavgalarına tutuÅŸtu, diyorlar. Siz ne diyorsunuz?" sorusuna ise ÅŸu yanıtı verdi:

"CHP hakkında konuşmak bana yakışmaz onu ayırıyorum ama bizim açımızdan genel olarak daha farklı bir muhalefet dili kullanıldı. Çok fazla muhalefet taleplerini karşılayabilir bir dil kullanmadık."

"MHP’de sayın Bahçeli neyle alkışlandı? Gençleri sokaktan çekmesiyle. Peki, benim oÄŸlum Ãœlkücü. Biraz daha Atsız hoca taraftarı, o gelenekten gelen gençtir. Gençlerimizle konuÅŸtuÄŸunuzda, yeni nesil ülkücüler de kalkıp birine tokat atalım ÅŸeklinde bir durumu yok. Fakat sadece alkışınız sokaktan gençleri çektinize baÄŸlanırsa, bu tanımı kırıp sadece güvenlik üzerinden tanımlanırsa üzerinize yapışır. Nitekim bize yapışır."

"Sayın ErdoÄŸan 17-25 Aralık’ı kesip attı. Bu yöntemlerin neler olduÄŸunu ben biliyorum. Siz bu muhalefetin boÅŸluÄŸunu  doldurursunuz diyorlar. O yüzden bana havuz medyası mitralyözle ateÅŸ ediyor."

"MHP’yi AKP’nin arka bahçesi yapmayacağız. Gidip gelmeler baÅŸladı.

"Bu ülkeyi yeterince kutuplaştırdınız"

Akşener, AK Parti'yi ise ülkeyi kutuplaştırmakla suçladı:

"Meclis Başkanı'nın laiklikle ilgili çıkışını ve Erdoğan'ın '1919'dan başlayan tarihi reddediyorum' sözlerini çok tehlikeli buluyorum. Bu bazı kesimlerin sinir uçlarına basma girişimidir. Muhalefeti hep kendi iç bünyelerinde konularak yaprıkları için muhalefeti anlamak istemediler."

"Bu ülkeyi yeterince kutuplaştırdınız. Hangi tarihçi tarihimizi 1919'dan başlatıyorki. Bunun anlamı tekrar bir cambaz oyunu ortaya koymak. Burada başka bir kavga yaparak 28 Şubat'ı anımsatan görüntüler yapıp muhafazakâr seçmene "Ne oluyor" dedirtmek. Ben olursam bunları kimse yemez"cü yetmez.

"Beni çerçevelemey kimsenin gücü yetmez. Ben onları çerçevelersem gün yüzüne çıkamazlar"

Kaynak: CNN Türk, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.