Sosyal Medya

Güncel

Kuzey Kore'de düğün ve cenaze yasağı

Kuzey Kore, nükleer deneme ve balistik füze testlerinden sonra tehditleer karşı ülke genelinde sıkı güvenlik önlemleri alıyor. Kuzey Kore lideri son olarak düğün ve cenazeleri yasakladığı belirtildi.



Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, partisinin bu haftaki kongresi nedeniyle ülkede düğün ve cenazeleri geçici olarak yasakladığı belirtildi.

Yonhap haber ajansına göre iktidardaki İşçi Partisi’nin cuma baÅŸlayacak kongresinin hazırlıkları kapsamında cenaze ve düğünler geçici olarak yasaklandı. Nitekim kongre nedeniyle baÅŸkent Pyongyang'a giriÅŸler de sınırlandırılırken, Kuzey Kore vatandaÅŸları daha yakından izlenmeye baÅŸladı. Ayrıca Çin sınırı da dahil olmak üzere ülkenin tüm sınırlarındaki denetimlerin artırıldığı belirtildi.

Partinin 36 yıl sonra düzenlenecek ilk kongresinde Kim'e ‘ebedi lider’ olarak 'taç giydirilmesi' bekleniyor. Kongrede ayrıca Kim'in Kuzey Kore'yi 'nükleer silahlı ülke' ilan edeceÄŸi tahmin ediliyor.

Kim'in babası Kim Jong-il, 1994'te ölen kurucu lider Kim Il-sung'un yerine geçtiğinde, onun gibi devlet başkanı unvanını kullanmamış ve babasını 'Ebedi başkan' ilan etmişti.
Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Cheong Joon-hee ise Yonhap'a yaptığı açıklamada, Kuzey Kore hükümetinin kongre öncesi ülkeye korku salmaya çalıştığını savundu. Cheong'a göre Kuzey Kore liderliği bu şekilde suç oranını azaltmayı ve insanları ülke dışına çıkmaktan alıkoymayı hedefliyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.