Sosyal Medya

Güncel

CHP anayasa taslağı hazırlıyor

Gazeteci, yazar, akademisyen ve siyasetçilerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu anayasa taslağı hazırladıklarını açıkladı



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin kendi anayasa taslağını hazırladığını açıkladı.

KılıçdaroÄŸlu’nun önceki gün bir grup yazar akademisyen ve siyasetçi ile kahvaltıda bir araya geldi.

Milliyet’in aldığı bilgilere göre görüşmede, aydınlar CHP’nin anamuhalefet partisi olarak “daha cesur” adımlar atması gerektiÄŸine iÅŸaret etti. Katılımcıların, hükümetin demokratikleÅŸme ve insan hakları karnesini eleÅŸtirdiÄŸi toplantıda, CHP’nin atacağı adımlara destek verileceÄŸi ve katkıya açık olduklarının mesajını verdikleri kaydedildi.

Alınan bilgilere göre katılımcılar Kürt sorununun çözümü baÅŸta olmak üzere pek çok alanda daha aktif olmaya davet ettikleri KılıçdaroÄŸlu’na, “HDP köşeye sıkıştırıldı. Sesini çıkarabilecek tek siyasi parti siz kaldınız” deÄŸerlendirmesini iletti.

Katılımcılar, KılıçdaroÄŸlu’nun, “Anayasaya aykırı ama evet diyeceÄŸiz” sözleriyle açıkladığı, partisinin bugün Anayasa Komisyonu’nda görüşülecek dokunulmazlıkların kaldırılmasına iliÅŸkin anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi teklifine yönelik duruÅŸunu eleÅŸtirdi.

Alınan bilgilere göre, KılıçdaroÄŸlu “siyasi bir hamle” cevabını vermekle yetinirken, teklifin yasalaÅŸmasını beklemediÄŸini söyledi.

KılıçdaroÄŸlu’nun bu sözleri; katılımcılar tarafından teklifin genel kurula gelmeyebileceÄŸi ya da gelse bile kabul edilmesi için gerekli milletvekili sayısını bulmayacağını düşündüğü biçiminde yorumlandı.

KılıçdaroÄŸlu katılımcıların, “EÄŸer teklif yasalaşırsa, ilk hedef HDP olacak. HDP’yi bu süreçte yalnız bırakmayın. HDP’nin ardından bu teklifin faturasının ilk çıkacağı isimlerden biri de sizsiniz” düşüncesini not etti.

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, CHP’nin kendi anayasa taslağını kaleme aldığını da açıkladı.

Kahvaltıya aralarında Anayasa hukukçuları Prof. Dr. Ergun Özbudun, Prof. Dr. Serap Yazıcı, Prof. Dr. Ä°brahim KaboÄŸlu, emekli askeri hakim Ãœmit KardaÅŸ, gazeteciler Cengiz Çandar, ErdoÄŸan Aydın, Mehmet Altan, Levent Gültekin, KürÅŸat Bumin, yazar AyÅŸe Kulin, Doç. Dr. Murat Somer, eski SPK BaÅŸkanı Muhsin Mengütürk, avukat Orhan Kemal Cengiz, eski ANAP Genel BaÅŸkanı Nesrin Nas ve iÅŸadamı Osman Kavala’nın da bulunduÄŸu 25 kiÅŸi davet edildi. Toplantıda CHP Ä°stanbul Ä°l BaÅŸkanı Cemal Canpolat ve PM üyesi Gülseren Onanç da yer aldı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.