Sosyal Medya

Güncel

Osman Soykut: Diriliş Ertuğrul kaybettiğimiz değerleri canlandırdı

TRT 1'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde Muhyiddin İbn-i Arabi'yi canlandıran oyuncu Osman Soykut, bu yapımın kaybedilen değerleri canlandırdığını belirterek her açıdan doyurucu olduğunu söyledi.



Dizi filmlerde ve tiyatro sahnelerinde 17 yıldır rol aldığını aktaran Soykut,"DiriliÅŸ ErtuÄŸrul kaybettiÄŸimiz deÄŸerleri canlandırdı. Her açıdan doyurucu oldu. Hem tarihi öğretiyor hem bizlere gurur veriyor hem de eÄŸlendiriyor. Bizler de bunun cevabını seyircilerimizden alıyoruz. Bir dizinin baÅŸarılı olmasını seyirci belirliyor. Seyirci beÄŸendiyse dizi tutuyor. DoÄŸru ve güzel bir iÅŸ yaptığımıza inanıyorum." diye konuÅŸtu.

Soykut, ünlü mutasavvıf, İslam düşünürü ve şair Muhyiddin İbn-i Arabi'yi canlandırmanın güzel bir duygu olduğunu vurguladı.

''MUHYÄ°DDÄ°N Ä°BN-Ä° ARABÄ°, TÃœM Ä°NSANLARI BARIÅžA SEVK EDÄ°YOR"

Rolünü oynarken bir sorumluluk hissettiÄŸini dile getiren Soykut, "Tabii ki bizim gösterdiÄŸimiz, oynadığımız Arabi karakteri tarihtekinin aynısı olamaz fakat ben o sorumluluÄŸu bilerek, en iyi ÅŸekilde anlatmaya çalışıyorum.

Muhyiddin İbn-i Arabi'yi araştırırken yeni bir şey keşfettim. Bana bambaşka bir ufuk açıldı. Bu kadar güzel bir felsefeye sahip olan birisinin var oluşu ve bunu tanıtmış olmaktan gurur duyuyorum.

Birisi eğlence amacıyla diyelim ki Diriliş'i seyretti, kılıçlar, atlar ve maceralar...

Dizide Arabi'yi görüp ve kimmiş diye bir kitap açarsa ve internetten araştırırsa, onun felsefesiyle ilgili bir iki şey öğrenirse benim için çok büyük bir kazançtır çünkü Muhyiddin İbn-i Arabi çok güzel bir felsefeyi öğretiyor.

Sadece Müslümanları deÄŸil tüm insanları doÄŸru yola ve barışa sevk ediyor, birleÅŸtirici, bütünleÅŸtirici öğretiyi anlatıyor." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.