Sosyal Medya

Güncel

Bursa'daki canlı bombanın babası konuştu: Kızım kendine yazık etti

Bursa Ulu Cami'de düzenlenen canlı bomba saldırganının babası Salih Çalı, 'Kızım Eser kendine yazık etti' dedi.



Terör örgütü PKK ile baÄŸlantılı olan TAK örgütünün kimliÄŸini açıklamasıyla Bursa Ulu Cami önündeki canlı bomba eylemini gerçekleÅŸtirdiÄŸi ileri sürülen Eser Çali’nin IÄŸdır’daki babası Salih Çali, "Kızım Eser kendine yazık etti" dedi. Bursa’da geçen 27 Nisan günü 23 kiÅŸinin yaralandığı canlı bomba olduÄŸu ileri sürülen kadın terörist Eser Çali’nin IÄŸdır’ın Ermenistan’a açılan Alican Sınır kapısına yakın Orta Alican Köyü’nde yaÅŸayan ailesi, olayın üzüntüsünü yaşıyor. Simzer- Salih Çali çiftinin 8 çocuÄŸundan 6’ncısı olan Eser Çali’nin 2009 yılında üniversiteyi okumak için gittiÄŸi Ankara’da PKK terör örgütüne katıldığı belirtildi.

Tarımcılıkla geçimini saÄŸlayan 57 yaşındaki Salih Çali ÅŸunları anlattı: "Bursa'daki Ulucami saldırısını o örgüt üstlendi "Kızım Ankara Ãœniversitesi, Dil tarih CoÄŸrafya Fakültesi 3’üncü sınıfta iken örgüte katılmış. Emniyet bana bir gün kızımın fotoÄŸrafını gösterdi. ’Bu senin kızın mı, örgüte katılmış ’ dediler. Ben de ’Evet benim kızım’ dedim ve ardından Ankara’ya gittim. Ama kızımı aramama ve arkadaÅŸlarına sormama raÄŸmen bulamadım. Onunla en son 2012 yılının Nisan ayında telefonla görüşmüştüm. O günden itibaren kendisinden hiç bir haber alamadık."

’DEVLET CENAZESÄ°NÄ° VERÄ°RSE ALIRIM’

Kızlarının canlı bomba olduÄŸunu öğrenince ailece çok üzüldüklerini kaydeden baba Salih Çali şöyle devam etti: "Kızım kendi halinde, kimseye zararı dokunmayan biriydi. Ä°sminin açıklandığı gün Emniyetten gelip eÅŸim ve benden DNA testi için kan ile saç örneÄŸi aldılar. Kızımın canlı bomba olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. Kızım Eser kendine yazık etti. Devlet cenazesini verirse alırım. Sonuçta evladım, benim bir parçam." Öte yandan IÄŸdır Cumhiriyet Lisesi mezunu olan Eser Çali’nin ’canlı bomba’ olarak Bursa’daki eylemi gerçekleÅŸtirdiÄŸinin açıklanması, okul idaresi ve öğretmenlerini de üzdü. Tanıyan öğretmenleri, Eser’in ’Canlı bomba’ olmasına’ çok ÅŸaşırdıklarını ve inanamadıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.