Sosyal Medya

Güncel

Yetki devri sonrası Beştepe'de

Bakanlar Kurulu, Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından 6. kez Beştepe'de toplandı. Toplantı, AK Parti'de "İl ve ilçe teşkilâtlarını görevden alma ve atama yapma" yetkisinin genel başkan yardımcısından alınarak MKYK'ya devredilmesi kararının hemen ertesine rastlıyor.



Toplantı, BeÅŸtepe'deki CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde saat 11.20'de baÅŸladı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre toplantının gündeminde, PKK'ya yönelik operasyonlar ve çatışma yaşanan bölgelerin yeniden inşasına dönük çalışmalar, 'Paralel Devlet Yapılanması' ile mücadele, Kilis'e yönelik tedbir paketi ve Suriye ile Irak başta olmak üzere bölgede yaşanan gelişmeler, mültecilerin geri kabulü konusunda AB ile varılan mutabakat ve vize muafiyeti gibi konular var.

MKYK kararı sonrası yüz yüze ilk görüşme

Toplantı, AK Parti'de "Ä°l ve ilçe teÅŸkilâtlarını görevden alma ve atama yapma" yetkisinin genel baÅŸkan yardımcısından alınarak MKYK'ya devredilmesi kararının hemen ertesine rastlıyor. Bu yetki devrinin MKYK'da CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'a yakın 47 üye tarafından talep edildiÄŸi belirtilmiÅŸti.

Kararın ardından BaÅŸbakan DavutoÄŸlu ile CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ilk kez bir toplantıda, hem de Bakanlar Kurulu toplantısında bir araya geliyor.   

AK Parti tüzüğüne göre kurulun uhdesinde olan il ve ilçe baÅŸkanlarını atama yetkisi teÅŸkilâttan sorumlu genel baÅŸkan yardımcısına devrediliyor, ancak teÅŸkilât baÅŸkanı bu yetkiyi tek başına kullanmıyordu. TeÅŸkilât baÅŸkanlığı çalışmayı yapıyor, son sözü ise genel baÅŸkan söylüyordu. 29 Nisan Cuma günkü MKYK'da, iÅŸte bu kural deÄŸiÅŸti. Genel BaÅŸkan DavutoÄŸlu'ndan alınan yetki, MKYK'ya verildi. 

Al Jazeera'nin edindiÄŸi bilgiye göre, MKYK üyeleri, DavutoÄŸlu'nun, Adıyaman Ä°l BaÅŸkanlığı'na yaptığı atamayı TeÅŸkilatlardan Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı'nın dahi haberi olmadan gerçekleÅŸtirmesi üzerine harekete geçti.

Kaynak: AA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.