Sosyal Medya

Dünya

Harry Sarfo: Siviller vuruldukça IŞid güçleniyor

Eski bir IŞİD üyesi olan Harry Sarfo, Rusya ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin sivil hedefleri gözetmeden yaptığı hava saldırılarının örgüte katılımları arttırdığını söyledi.



Daha önce IŞİD militanı olan Harry Sarfo koalisyon güçlerinin hava saldırılarının örgüte daha çok militan kattığını anlattı. Sarfo, Almanya’da doÄŸdu ve henüz 14-15 yaÅŸlarındayken Londra’ya taşındı. Burada Ä°slamla tanışan Harry  Sarfo daha sonra din deÄŸiÅŸtirerek Müslüman oldu. Nisan 2015 tarihinde ise radikalleÅŸmenin hat safhasında Suriye’de örgüte katıldı. Geçen yıl örgütün Almanya’daki radikalleri Suriye’de savaÅŸmaları için hazırladığı propaganda videosunda görülen  Sarfo,  daha sonra döndüğü ülkede örgüt üyeliÄŸinden ve silah yasalarına uymadığı gerekçeleriyle gözaltına alındı. Harry Sarfo ÅŸimdi terörden yargılanmak üzere Almanya hapishanelerinde duruÅŸması için bekliyor. Örgütün ÅŸiddetinden dolayı IŞİD’den kaçtığını söyleyen Sarfo, Independent gazetesine verdiÄŸi mülakatta “Her bomba atıldığında örgüte yeni insanlar katılıyordu çünkü saldırılarda yakınlarını kaybedenler örgüte bunu kullanma fırsatı tanıyor’’ dedi.

‘CENNET VAADÄ° YETERLÄ°’

“Onlara cenneti vaadetmeleri yeterli olacaktır” diyen Sarfo avukatı aracılığıyla verdiÄŸi mülakatta, geçen yıl Suriye’de yaÅŸadıklarını anlattı. Sarfo’nun Suriye’de yaÅŸadıklarından satırbaÅŸları ise ÅŸu ÅŸekilde;  “13 yaşında belinde kaleÅŸnikof ve patlayıcılar bulunan çocuklar gördüm. Bazılarının intihar araçlarını sürerek intihar ettiÄŸine ÅŸahit oldum. En kötü anlarımdan biriyse, 6 adamın kafasından vurularak öldürüldüğü andı”

“IŞİD sadece Ä°slam ile alakası olmayan bir örgüt deÄŸil, aynı zamanda insanlık dışı da. Ä°ki kardeÅŸten birine casusluk şüphesiyle öz kardeÅŸini öldürttüklerini gördüm”

IŞİD’DEN BÄ°NLERCE KİŞİYE Ä°NFAZ

Suriye Gözlemevi’nin hazırladığı yeni bir rapor, IŞİD terör örgütünün son iki yılda 4 binin üzerinde kiÅŸiyi idam ettiÄŸini ortaya koydu. Rapora göre örgüt boyundan kesme, taÅŸlama, yüksek binalardan aÅŸağı atma gibi farklı infaz metotları kullanarak 4 bin 144 kiÅŸiyi  öldürdü. Öte yandan Frankfurt’ta yaÅŸayan ve oÄŸulları örgüte katıldıktan sonra hayatını kaybeden Türk aile, IŞİD’in elinde çok sayıda Almanya doÄŸumlu Türk kızının olduÄŸunu iddia etti.

ABD’LÄ° GENERALDEN ‘ABD’ ELEÅžTÄ°RÄ°SÄ°

Öte yandan ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Joe Dunford, Suriye ve Irak’taki askeri gücünü  danışmanlık’ ve ‘yardımcı rol’ baÅŸlığı altında arttıran ABD yönetimine eleÅŸtirilerini yöneltti. Dunford, IŞİD’e karşı Irak’ta bulunan ABD askerlerinin danışmanlık yapmadığını orada gerçekten ‘savaşıp öldüğünü’  belirttiÄŸi açıklamasında “Yönetim neden askerlerimiz savaÅŸtayken savaÅŸta olmadıklarını söylüyor?” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.