Sosyal Medya

Güncel

İslam düşmanlığı alenen sürüyor

Avrupa genelinde Müslümanlara ve İslam'a hergün düşmanlık biçim değiştirerek devam ediyor. Yabancı ve Müslüman karşıtı söylemleriyle tanınan Almanya İçin Alternatif (AfD), İslam karşıtlığını programına taşıdı.



Almanya İçin Alternatif (AfD), Stuttgart'taki kongresinde yapılan oylamada, " Ä°slam Almanya'ya ait deÄŸildir" ifadelerinin yer aldığı parti program taslağı kabul edildi. 

'Kültür, sanat ve kimlik' konu baÅŸlığı altında kabul edilen maddede, “Bizim hukuk anlayışımıza saygı göstermeyen hatta onunla mücadele eden ve kendini tek egemen din olarak gören baÄŸnaz bir Ä°slam anlayışı, bizim hukuk düzenimizle baÄŸdaÅŸtırılamaz” dendi.

Partiden yapılan açıklamada, İslam karşıtı söylemlerin ' İslam düşmanlığı' ya da 'ırkçılık' olarak tanımlanmasına da tepki gösterildi. Minare ve müezzinlere de itirazların yer aldığı parti programında, İslam'ın Almanya'da Hristiyanlığa ve kiliselere tanınan özerk kamusal statüyle aynı konumda yer alamayacağı vurgulandı.

‘CAMÄ°LERE KONTROL ÅžART'

AfD Genel Başkanı Frauke Pertry ayrıca, Hristiyan Birlik Partileri Meclis Grup Başkanı Volker Kauder'in, "radikalleşme ve terörün önüne geçebilmek için camilere devlet denetimi getirilmesinin gerekli olduğu" görüşüne de destek verdi. Kauder, Berliner Zeitung'da yer alan demecinde, bazı camilerde verilen vaazların Alman devletinin anlayışı ile uyumlu olmadığını belirterek "Burada devlet gerekiyor. Camiler kontrol edilmeli" diye konuşmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.