Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran çocukları cepheye sürüyor

İran ordusu, İranlı çocukları Suriye’ye savaşmaya gitmeye ve orada ‘şehit’ olmaya teşvik eden bir propaganda kampanyası başlattı.



Ä°ran ordusu, Ä°ran çocuklarını Suriye'de savaÅŸmaya ve orada ‘ÅŸehit' olmaya teÅŸvik etmek için baÅŸlattığı propaganda için ÅŸarkılı bir video hazırladı.

Ä°ran devlet televizyonunda gösterilen videoda, ellerinde silah bulunan çocukların “kutsal türbeleri savunan ÅŸehitler” baÅŸlıklı bir ÅŸarkı seslendiriyor. Çocuklar ÅŸarkıda sadece Irak ve Suriye'yi özgürleÅŸtirmek için deÄŸil ‘Kudüs'e ulaÅŸmak' için canlarını feda etmeye hazır olduÄŸunu söylüyor.

Ä°ran Devrim Muhafızları'na baÄŸlı Besic Kuvvetleri'ne ait Besic Müzikevi tarafından hazırlanan videoda çocuk savaşçılar kullanılarak, Suriye'de Baas rejimi lideri Esed'e destek saÄŸlanmaya çalışılıyor. 

Ä°ranlı çocuk savaşçılar ÅŸarkıda “Haydi, kutsal türbeleri korumak için ayaklanalım. Ä°mam Hüseyin'in ordusuna katıldım. Ä°mam Ali'den aldım kutsal türbeyi koruma emrini. Liderimin (Hamaney) emri ile ölmeye hazırım. Amacımız sadece Suriye ve Irak'ı özgürleÅŸtirmek deÄŸil. Yolum (Suriye'deki)kutsal türbe, amacım Kudüs'e ulaÅŸmak” diyor.

Video ile çocukları savaşa çekmek isteyen İran rejimi bu hareketi ile 1980-1988 yılları arasındaki İran-Irak savaşında çocuk savaşçıların kullanılmasını hatırlara getirdi.

İran rejimi, kendisine sığınan Afgan mültecileri Suriye'de zorla cepheye göndermesi ile de uluslararası kamuoyundan ciddi eleştiriler almıştı.

Ä°ÅŸte o video:

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.