Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkmen köyü IŞİD'den alındı

Irak'ın Kerkük kentinin güneyinde IŞİD'in elinde bulunan Beşir köyü Peşmerge güçleri ve Haşdi Şabi (Şii milis gücü) tarafından tamamen kontrol altına alındı.



Irak'ın Kerkük kentinin güneyinde yer alan Beşir köyü Peşmerge güçleri ve Haşdi Şabi (Şii milis gücü) tarafından tamamen kontrol altına alındı.

Uluslararası koalisyon güçleri tarafından bombalanan birçok DAEŞ hedefinin yıkıldığı gözlendi. Bölgeyi kontrol altına alan güvenlik güçleri olası bomba tuzakları ve yol kenarlarına döşenen mayınlara karşı dikkatli hareket ediyor.

 Irak'ın Kerkük Ä°l Valisi Necmettin Kerim de, BeÅŸir köyünün IŞİD'den alınmasında tüm grupların ortak hareket etmesinin etkili olduÄŸunu vurguladı.  Kerim, PeÅŸmerge güçleri ve Åžii milislerden oluÅŸan HaÅŸdi Åžabi tarafından dün kontrol altına alınan BeÅŸir köyünde yaptığı açıklamada, "Tüm güçlerin ortak hareket etmesi sonucu DAEÅž (IŞİD) için stratejik konuma sahip BeÅŸir tamamen temizlendi." dedi.

Peşmerge güçleri ve Haşdi Şabi bünyesindeki Türkmen güçlerinden övgüyle söz eden Kerim, şunları kaydetti:

"Elbette bu zaferler ve kurtarma operasyonları bununla sınırlı olmayacak. Bugün önemli olan Beşir ve çevresinin korunmasıdır. DAEŞ'in elinde tuttuğu diğer bölgeler için de planlarımız var."

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.