Sosyal Medya

Güncel

Bakırköy'de HDP'liler polise saldırdı

1 Mayıs bu yıl Bakırköy'de kutlandı. Alana Öcalan posteriyle girmeye çalışan HDP'liler ortalığı karıştırdı. Taksim'e girmeye çalışanlara ise polis müdahale etti. 189 kişi gözaltında.



Ä°stanbul'daki 1 Mayıs kutlamaları bu yılBakırköy Halk Pazarı'nda yapıldı. Kutlamalar, saat 13.00'da saygı duruÅŸuyla baÅŸladı. Bu arada Gaziantep'te düzenlenen bomba araçlı saldırının ardından Bakırköy'deki yoÄŸun güvenlik önlemleri daha da artırıldı. Kontrol noktasında ise HDP'li grupla polis arasında tartışma çıktı, müdahale geldi. HDP eskiMilletvekili Sebahat Tuncel de müdahalenin ortasında kaldı. Partililerin yardımıyla alandan çıkmaya çalışan Tuncel, zor anlar yaÅŸadı.


Taksim Meydanı'na girmeye çalışanlar da polis müdahalesiyle karşılaÅŸtı. ÅžiÅŸli,MecidiyeköyTaksim giriÅŸinde meydana girmeye çalışanlara polis biber gazu ve tazyikli su ile müdahale etti. Sabah saatlerinden bu yana 189 kiÅŸi gözaltına alındı.

 

SÖNÜK 1 MAYIS

Bu yıl ilk kez Bakırköy'de kutlanan Ä°stanbul'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü etkinliÄŸi, önceki yıllara göre sönük geçti. Saat 13.00'de baÅŸlayan ve katılımın düşük olduÄŸu görülen Bakırköy'deki 1 Mayıs etkinliklerinde, henüz konuÅŸmaların devam ettiÄŸi saatlerde meydanın boÅŸalmaya baÅŸlaması dikkat çekti.

BEKO'DAN "VAZGEÇMEYECEĞİZ" MESAJI

DÄ°SK Genel BaÅŸkanı Beko, "Taksim'de 1977'de katledilen arkadaÅŸlarımızın katilleri bulununcaya kadar 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamaktan vazgeçmeyeceÄŸiz, kimse de vazgeçiremez" derken, KESK EÅŸ Genel BaÅŸkanı Özgen ise, "Taksim'i yasaklayarak hafızaları sileceklerini sananlara sesleniyorum; Taksim'e çıkacağız ve yasaklayanlara hesap soracağız" dedi.

Dakika dakika '1 Mayısdetayları:

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinliklerinin yapıldığı Bakırköy Pazar Alanı'na gelen gruplar dağılıyor. Konser ise devam ediyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Ä°stanbul genelinde polis tarafından yapılan müdahalelerde 189 kiÅŸi gözaltına alındığı öğrenildi.

 Bakırköy Pazar Alanında kurulan sahnede alana gelen gruplara hitaplar yapıldı. Hitapların ardından ise konsere geçildi.

DÄ°SK GENEL BAÅžKANI KANÄ° BEKO'NUN KONUÅžMASI

Bakırköy pazar alanında düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarında konuÅŸan DÄ°SK Genel BaÅŸkanı Kani Beko, on binler olarak güçlerini göstermeye, birbirlerine söz vermeye geldiklerini ifade ederek, işçilere köleliÄŸi dayatanların kaybedeceÄŸini, kendilerinin kazanacağını anlattı.

"TAŞERONA KADRO SÖZÜ VERİP 'ÖZEL SÖZLEŞMELİ PERSONEL' SİSTEMİNİ GETİRENLERDEN HESAP SORACAĞIZ"

Kani Beko, mücadeleyi 1 Mayıs ruhu ile kazanacaklarını dile getirerek, birlik olarak dayanışma ile kazanacaklarını, taÅŸeron köleliÄŸine her ne pahasına olursa olsun son vereceklerini kaydetti. TaÅŸerona kadro sözü verip, "özel sözleÅŸmeli personel" sistemini getirenlerden hesap soracaklarını aktaran Beko, tüm işçilere ayrımsız, kayıtsız, ÅŸartsız kadro hakkı istediklerini belirtti. İşçilere "güvenceli iÅŸ için birlik olmaya, mücadele etmeye, dayanışmaya söz veriyor musunuz?" diye soran Beko, kıdem tazminatı hakkını kaybetmemek için mücadele edeceklerini söyledi. DÄ°SK Genel BaÅŸkanı Beko, hükümetin kadınlara yönelik düzenlemelerini eleÅŸtirerek, "Kadınlar bizim onurumuzdur. Bu ülkede iÅŸsiz sayısı 6 milyona ulaÅŸmış. Birlikte mücadele vermeliyiz. KardeÅŸliÄŸi ve kalıcı barışı saÄŸlamalıyız." dedi.

"TAKSİM'DEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Beko, 1 Mayısları Taksim'de kutlama isteklerini yineleyerek, ÅŸunları kaydetti:

"Taksim'de 1977'de katledilen arkadaÅŸlarımızın katilleri bulununcaya kadar 1 Mayıs'ıTaksim'de kutlamaktan vazgeçmeyeceÄŸiz, kimse de vazgeçiremez. Taksim 1 Mayıs alanı olana kadar birlik olmaya, mücadele etmeye söz veriyor musunuz? Bu ülkenin işçi sınıfına ihtiyacı var. Çünkü işçilerin birliÄŸi saÄŸlanırsa halkların kardeÅŸliÄŸi de saÄŸlanır. Barışın, kardeÅŸliÄŸin olmadığı yerde işçi sınıfı bölünüp parçalanır."

Kani BekoAnkara ve Suruç'ta meydana gelen terör saldırılarında hayatlarını kaydedenlerin ailelerinin de kutlamalara katıldığını hatırlattı.


KESK GENEL BAÅžKANI: YASAKLAYANLARDAN HESAP SORACAÄžIZ

KESK EÅŸ Genel BaÅŸkanı Lami Özgen de "Taksim'i yasaklayarak hafızaları sileceklerini sananlara sesleniyorum; Taksim'e çıkacağız ve yasaklayanlara hesap soracağız." dedi. Özgen, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiÄŸi, modern kölelik koÅŸullarının dayatıldığı bir ortamda 1 Mayıs'ın kutlandığını öne sürerek, halkın sorunlarının ve taleplerinin ortak olduÄŸunu anlattı.

Demokrasinin, adaletin, barışın, kardeÅŸliÄŸin, toplumsal cinsiyet eÅŸitliÄŸinin olmadığı bir ülkede emek hakkından söz edilemeyeceÄŸini dile getiren Özgen, grevli gerçek toplu sözleÅŸme, örgütlenme ve siyaset yapma hakkının yok sayılmasına, grev hakkının idari iÅŸlemlerle ortadan kaldırılmasına karşı mücadele edilmesi gerektiÄŸini kaydetti.

Lami Özgen, "İşçilere düşük ücret ödenmesine, iş güvencesine dokunulmasına, mezarda emekliliğe mahkum edilmeye, performans tuzağına, artan vergi dilimlerine, bütçenin eğitime, sağlığa, emekçilere değil güvenlik politikalarına aktarılmasına, itibarsızlaştırılmaya, kadınların toplumsal yaşamdan dışlanmasına, sözde 'istihdam' paketlerine, ayrımcılığa, sürgün edilmeye son verilmelidir." ifadelerini kullandı.

"TUTUKLU BASIN MENSUPLARI, HUKUKÇULAR, SİYASETÇİLER, ÖĞRENCİLER, AKTİVİSTLER SERBEST BIRAKILSIN"

Öncelikle nitelikli, parasız, ulaşılabilir ve ana dilde kamu hizmeti istediklerini ifade eden Özgen, tutuklu basın mensupları, hukukçular, siyasetçiler, öğrenciler ve aktivistlerin serbest bırakılmasını talep etti.

 HDP eski Milletvekili Sebahat Tuncel de müdahalenin ortasında kaldı. Partililerin yardımıyla alandan çıkmaya çalışan Tuncel, zor anlar yaÅŸadı.

Bakırköy Halk Pazarı girişindeki gerginlik uzun süre devam etti.


 1 Mayıs nedeniyle Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenlenen mitinge bölücü terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan posterleri ile girmek isteyen HDP'li gruba polis müdahale etti.

 Taksim'de Mücadele BirliÄŸi, SODAP, BDSP, Devrimci Tekstil Ä°ÅŸ Sendikası üyelerine polis müdahale etti, 4 kiÅŸiyi gözaltına aldı. Gözaltı sayısı 42'ye yükseldi.

 Bakırköy'de Türk-Ä°ÅŸ'e baÄŸlı sendikalar "KurtuluÅŸ yok tek başına" sloganıyla alana girdi.

 Marmara Forum'un önünde toplananlar 'Her yer Taksim her yer direniÅŸ' sloganlarıyla alana girdi.

 Amedspor pankartı, Bakırköy'de meydana alınmadı.


 DÄ°SK Genel BaÅŸkanı Kani BekoBakırköy'deki pazar alanında yapılacak 1 MayısEmek ve Dayanışma Günü kutlamaları öncesinde, Türkiye işçi sınıfının ve dünya emek hareketinin gününü kutladı. Beko, "Dilerim baÅŸta Bakırköy'de ve Türkiye'nin tüm alanlarında bir işçi arkadaşımızın burnu bile kanamadan 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günü ÅŸiirlerle, ÅŸarkılarla, türkülerle ve çiçeklerle kutlanır." dedi.


 1 Mayıs Ä°ÅŸÃ§i Bayramı ve Dayanışma Günü kutlamaları çerçevesinde BakırköyMarmara Forum önünde çeÅŸitli siyasi partiler, sivil toplum kuruluÅŸ örgütleri ve vatandaÅŸlar kortej hazırlıklarını tamamladı.


Polisin bölgede oluşturduğu üç farklı arama noktasında vatandaşlar aranarak içeri alındı. Polis helikopteri de aralıksız olarak destek uçuşlarını sürdürdü.

 

Bakırköy'de HDP'liler polise saldırdı

Bakırköy'de HDP'liler polise saldırdı

Bakırköy'de HDP'liler polise saldırdı

Bakırköy'de HDP'liler polise saldırdı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.