Sosyal Medya

Dünya

"AB Türkiye'ye 'hayır' diyemez"

Reuters'a konuşan Avrupa Birliği yetkilileri, Avrupa Komisyonu'nun Türkiye'nin vize muafiyeti için kriterleri ayrıntılı bir şekilde yerine getirdiğini açıklayacağını söyledi. Yetkiliye göre AB artık Türkiye'ye vize konusunda 'hayır ya da daha sonra' diyemez.



Reuters'ın konuÅŸtuÄŸu bir AB yetkilisi Türkiye'nin AB ile vize muafiyeti için gereken 72 kriteri yerine getirdiÄŸini belirtirken, "Biz standartlarımızı düşürmedik, Türkiye kendi oyununu geliÅŸtirdi" açıklamasını yaptı. Türkiye'nin iki hafa önce kriterlerin sadece yarısını yerine getirdiÄŸini belirten yetkili, Brüksel'in bundan böyle Ankara'ya vize serbestisi konusunda 'hayır' ya da 'daha sonra' diyemeyeceÄŸini vurguladı. Brüksel'in Türkiye ile AB arasındaki mülteci krizi konusunda varılan anlaÅŸmaya riayet etmesi gerektiÄŸini belirtirken, aksi bir durumun anlaÅŸmayı tehlikeye atacağına iÅŸaret etti. 

Türkiye gibi Ukrayna ve Gürcistan da kriterleri yerine getirdiÄŸi için vize serbestisinden yararlanacak. AB'nin bu hafta ÇarÅŸamba günü Kosovalıları da listeye eklemesi bekleniyor. 

Ajanın konuÅŸtuÄŸu Türk hükümeti yetkilisi de Türk vatandaÅŸlarına  vize muafiyetinin Avrupa için büyük ir fırsat olduÄŸunu söylerken "Bu Avrupa'nın güvenilir bir ortak olduÄŸunu göstermesi için bir fırsat. Ve AB sözünü tutarsa çoÄŸunluÄŸu Müslüman olan Türkiye gibi ülkelere karşı çifte standart uygulamadığını göstermiÅŸ olacak" dedi. 

 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.