Sosyal Medya

Dünya

Beyaz Saray önünde Halep protestosu

Beyaz Saray önünde toplanan bir grup Rusya ve Suriye rejiminin Halep saldırılarını protesto etti



Suriye’nin Halep kentinde Esad rejimi ve Rus güçlerinin günlerdir yoÄŸun ÅŸekilde devam eden hava saldırıları, ABD’nin baÅŸkenti Washington’da Beyaz Saray önünde protesto edildi.

Aralarında Suriye kökenli Amerikalıların da bulunduÄŸu çok sayıda kiÅŸi, akÅŸam saatlerinde Beyaz Saray önünde toplandı. Ellerine Suriye ve Amerikan bayrağı taşıyan göstericiler, “Halep yanıyor biz yanıyoruz”, “Suriye halkı yalnız deÄŸildir” yazılı dövizler açtı.

Mumlarla “Halep’i kurtarın” yazan gruptakiler, “Suriye çok yaÅŸa”, “Özgür Suriye” ÅŸeklinde sloganlar attı.

Yapılan basın açıklamasında Halep’te sivilleri hedef alan saldırılar kınanırken, ABD BaÅŸkanı Barack Obama ve uluslararası kuruluÅŸlara saldırılar karşısında sessiz kalmamaları çaÄŸrısı yapıldı.

Meryem Ebu Cezalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejim ve Rus uçaklarının saldırılarıyla Halep’in harabeye döndüğünü belirterek, "Dünya olup bitenleri izlemekle yetiniyor. 6 yıldır izlemediler sadece zaten ancak cuma günü çok üzücü bir gündü. Halep’te ilk kez cuma namazı kılınmadı, oradaki Müslümanlar için çok acı verici." dedi.

Amerikan vatandaşı Kevin Miller ise Obama’nın Suriye meselesinde göstermelik adımlar attığına iÅŸaret etti. Miller, "Obama'ya, güvenli bölge oluÅŸturulmasına destek vermesi çaÄŸrısında bulunuyoruz. Göstermelik adımları Suriyelilerin hayatlarını kurtarmıyor." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.