Sosyal Medya

Güncel

Azerbaycan Haber Ajansı Ermenice yayına başladı

Azeri Press Agency (APA) bugünden itibaren Ermeni dilinde yayımlara başladı. Ajans bu adımıyla Azerbaycan ve Kafkasya bölgesinde cereyan eden olayları ilk elden Rusya, Orta Doğu, Avrupa ve ABD’deki Ermeni kamuoyuyla paylaşmayı amaçlıyor.



Azeri Press Agency (APA) Ermeni dilinde yayım yapmaya baÅŸladı. Ajansın bu adımıyla Azerbaycan ve Kafkasya bölgesinde yaÅŸananları ilk elden Rusya, Orta DoÄŸu, Avrupa ve ABD’deki Ermeni kamuoyuyla paylaÅŸmayı planladığı öğrenildi.

Ä°HA’ya açıklama yapan APA Yönetim kurulu baÅŸkanı Vüsale Mahirkızı, “Bölgemizde geliÅŸen günlük olaylara iliÅŸkin dünya sathındaki Ermeni kamuoyuna birinci elden doÄŸru haber, açıklama ve yorumlar ulaÅŸtırmayı amaçlıyoruz.

YANLIÅž HABER TEMELSÄ°Z YORUM

Ermeni dilli medyada yansıtılan yanlış haberler ve temelsiz yorumlar maalesef, bölgemizde geliÅŸen olaylarla ilgili subjektif kanaatlara varılmasına yol açmaktadır. Bizim amacımız doÄŸru habercilik, objektif yorumculuktur. Yurt Dışından Ermenice gönderilecek her türlü doÄŸru haber ve objektif yorumlara servisimizde yer vermeye hazırız” dedi.

2004 yılında kurulan Kafkasya bölgesinin en etkin haber kurumu sayılan APA’nın Rusça, Ä°ngilizce, Fransızca ve Arapça servisi bulunuyor.

BAKÜ/İHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.