Sosyal Medya

Güncel

IŞİD, Libya'da İtalyan-İngiliz askerlerini pusuya düşürmüş

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKAfile’s, Libya'da bulunan İtalyan ve İngiliz özel kuvvetlerinin Çarşamba günü IŞİD'e karşı ağır bir yenilgi aldığını iddia etti.



Ä°srail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKAfile’s, askeri ve siyasi yetkililere dayandırdığı haberde, IŞİD'le mücadele için Libya'da bulunan Ä°talyan ve Ä°ngiliz özel kuvvetlerinin ÇarÅŸamba günü IŞİD'e karşı ağır bir yenilgi aldığını belirtti.

İstihbarat kaynaklarına dayandırılan haberde, geçtiğimiz Çarşamba günü, İngiliz ve İtalyan özel kuvvetleri Libya askerleri ile birlikte IŞİD'in Libya'daki kalesi olarak bilinen Misrata'da pusuya düşürüldü. Çatışmalarda çok sayıda İtalyan askeri hayatını kaybederken, İngiliz askerlerinin durumu ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. Öte yandan, bazı askerlerin de IŞİD tarafından esir alındığı iddia ediliyor. Ancak kaynaklar, esir alınan askerlerin Libyalı olma ihtimali üzerinde duruyor.

Libya'da uluslararası müdahale tartışmalarının ardından, İtalya, Fransa, Almanya ve İngiltere'ye ait askeri birlikleri IŞİD'e karşı müdahaleyi gerekçe göstererek Libya'ya gelmişti.

Öte yandan kaynaklara göre Libya'da yaşanan çatışmalar İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya medyasında sansür edildiği belirtiliyor.

DEBKAfile's'e göreyse, Libya'daki durumun gittikçe kırılgan hale geldiği ve geçen hafta Almanya'nın Hannover şehrinde, bu ülkeye yeni bir askeri müdahale için hazırlıkları hızlandırma kararı alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.