Sosyal Medya

Güncel

400 milyarlık Rus uzay üssünde 75 milyarlık yolsuzluk

Rusya'da yeni açılan ve 400 milyar rubleye mal olan “Vostoçni” Uzay Üssü’nün yapımı sırasında 75 milyar rublelik yolsuzluk yapıldığı belirtiliyor



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin yeni yapılan “Vostoçni” Uzay Ãœssü’nde füze fırlatılmasınıon ertelenmesinin sebebinin üsten deÄŸil füze sisteminden kaynaklandığını açıkladı. Putin ayrıca üssün inÅŸasında büyük yolsuzluklar yapıldığını da itiraf etti.

Putin, "Interfax" ajansında yer alan demecinde Putin uzaya füze fırlatma iÅŸlemlerinde son zamanlarda gözlenen baÅŸarısızlıklara da dikkat çekerek "EÄŸer bu baÅŸarısızlıklar görevlerin yerine getirilmesinden kaynaklanan eksiklikler sebebiyleyse bunu deÄŸerlendireceÄŸim” dedi.

“Vostoçni” Uzay Ãœssü inÅŸaatında büyük çalışmalar yapıldığını da belirten Putin ancak bu inÅŸaatın yapımı sırasında ciddi hırsızlık ve yolsuzluk olaylarının yaÅŸandığını, bununla ilgili altı ceza davasının açıldığını kaydetti. Rus lider, "Bu şüpheliler suçlu bulunursa evlerindeki sıcak yataklarını hapishane yatağıyla deÄŸiÅŸtirmek zorunda kalacaklar" ifadelerini kullandı.

Haberde yapımına 2012’de baÅŸlanıp 2015 yılında tamamlanan ve 400 milyar rubleye mal olan uzay üssü inÅŸaatında 7,5 milyar rublelik yolsuzluk yapıldığı bildirildi.

Rusya’nın doÄŸusundaki Amursk ilinde inÅŸat edilen uzay üssünde planlanan ilk füze fırlatma iÅŸlemi geçtiÄŸimiz çarÅŸamba günü teknik nedenlerden dolayı iptal edilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.