Sosyal Medya

Güncel

Adliye'de yakalanan İngiliz ajanına hapis cezası istemi

İstanbul Adliyesi girişinde gözaltına alınan İngiliz ajan Chris Stephenson hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.



Gözaltındaki akademisyenlere destek için geldiÄŸi Ä°stanbul Adliyesi giriÅŸinde gözaltına alınan Ä°ngiliz akademisyen Chris Stephenson hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

"Barış İçin Akademisyenler Ä°nisiyatifi" üyelerine destek amacıyla geldiÄŸi Ä°stanbul Adalet Sarayı’nda gözaltına alınan Ä°ngiliz akademisyen Chris Stephenson hakkında yürütülen soruÅŸturma tamamlandı. Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Christoper Vames Keneth Stephehson’un 15 Mart 2016 tarihinde Ä°stanbul Adalet Sarayı’na gelerek C Blok ana giriÅŸ kapısından giriÅŸ yaptığı sırada, X-Ray cihazından geçerken yapılan kontrollerde çantasında 10 adet broşür ele geçirildiÄŸi anlatıldı.

Ele geçirilen broşürler üzerindeki resimlerde yüzleri maske ile örtülmüş ÅŸahısların sokak ortasında ateÅŸ yaktıkları, sokakta taÅŸlardan bariyer kurdukları ve broşürü boydan boya kaplayan miting alanı görüntüsünde ise PKK/KCK terör örgütünü simgeleyen kırmızı, sarı, yeÅŸil flama görüntülerinin bulunduÄŸu belirtilen iddianamede broşürlerin, hukuksuz eylemleri meÅŸrulaÅŸtırarak terör örgütüne destek vermek amaçlı olduÄŸu aktarıldı.

Öz yönetim kavramının, PKK/KCK terör örgütü tarafından son zamanlarda sıkça dile getirildiÄŸi anlatılan iddianamede, “Sözde öz yönetim meÅŸru talebinin, örgütün bölgesel özerklik, bağımsızlık gibi gizli amaçlarını meÅŸrulaÅŸtırmak, kabul edilebilir hale getirmek, neticeten örgüt propagandası için kullanıldığı, söz konusu broşürde bu amaçla bu ibarenin yer aldığı anlaşılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

“BROŞÜRÃœ TERÖR ÖRGÃœTÃœNÃœN PROPAGANDASINI YAPTI"

Öz yönetime iliÅŸkin KCK yöneticilerinin açıklamaları ve konuya iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerine yer verilen iddianamede, "Şüphelinin üzerinde ele geçmiÅŸ üzerinde PKK/KCK terör örgütünce yapılmış hukuksuz eylemlerin görüntülerini ve terör örgütünün gizli amaçlarını perdelemek için kullandığı masumane ve meÅŸru bir talep görüntüsü verilen, öz yönetim kavramını birlikte barındıran broşürün terör örgütünün propagandasını yaptığı, bu broşüre davetiye süsü verilmesinin amaçlanan hedefi meÅŸru kılmadığı, dolayısıyla şüphelinin bu nitelikteki broşürü terör örgütünün propagandasını yapmak için bulundurduÄŸu” belirtildi.

5 YILA KADAR HAPÄ°S Ä°STEMÄ°

Ä°ddianamede şüpheli Christoper Vames Keneth Stephehson’ın, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Ä°ddianame "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 4 akademisyenin yargılandığı Ä°stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

TÃœRKÄ°YE’YE DÖNMÜŞTÃœ

Ä°stanbul’daki özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışan Ä°ngiliz vatandaşı Christopher Stephehson, "Barış İçin Akademisyenler Ä°nisiyatifi" üyeleri hakkındaki soruÅŸturmada gözaltına alınan 3 akademisyene destek için geldiÄŸiÇaÄŸlayan’daki Ä°stanbul Adalet Sarayı’nda bildiri dağıtarak, terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Ä°fadesinin ardından sınır dışı edilmesi talebiyle serbest bırakılan Stephehson, Ä°stanbul ValiliÄŸi’nin hakkında vereceÄŸi kararı beklemeden kendi isteÄŸiyle Ä°ngiltere’ye gitmiÅŸti. Ãœlkeye giriÅŸ yasağı kaldırılan Stephehson, 22 Mart’ta Ä°stanbul’a dönüş yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.