Sosyal Medya

Güncel

Londra eski belediye başkanı İsrail'i eleştirdi, ihraç edildi

İngiltere İşçi Partisi İsrail'i eleştiren Londra eski Belediye Başkanı Livingston'u partiden ihraç etti



Ä°ngiltere’de İşçi Partisi, Londra eski Belediye BaÅŸkanı Ken Livingston’ın üyeliÄŸini Ä°srail’i eleÅŸtiren sözleri nedeniyle askıya aldı.

Partiden yapılan açıklamada Livingston’ın "partinin şöhretine zarar verdiÄŸi" belirtilerek, üyeliÄŸinin askıya alındığı bildirildi. Açıklamada, Livingston hakkında soruÅŸturma baÅŸlatılacağı da kaydedildi.

Parti dün da Facebook sayfasında "Ä°srail’in ABD’ye taşınması" önerisi yapan bir paylaşımı dolayısıyla Pakistan asıllı milletvekili Naz Shah’ın üyeliÄŸini askıya almıştı.

Livingston, bugün yaptığı açıklamalarla Naz Shah’a yöneltilen antisemitizm suçlamalarına karşı çıkmış, Ä°srail devletini eleÅŸtirmek ile antisemitizmin birbirine karıştırılmaması gerektiÄŸini söylemiÅŸti.

Ä°ngiliz kamu yayım kuruluÅŸu BBC’de katıldığı programda Shah için "O Ä°srail’in ve uyguladığı politikaları eleÅŸtiriyor. Sözleri maksadını aÅŸmış ama antisemitizm deÄŸil." ifadesini kullanan Livingston, "47 yıldır İşçi Partisindeyim ve antisemitik hiçbir ÅŸey duymadım. Ä°srail’e ve Filistinlilere kötü muamelesine karşı bir sürü eleÅŸtiriye ÅŸahit oldum ama antisemitizm nitelediÄŸinde hiçbir ÅŸey olmadı." diye konuÅŸmuÅŸtu.

Shah’ın söz konusu paylaşımı yaptığı günlerde "Ä°srail’in Filistin’e yönelik vahÅŸi bir saldırı baÅŸlatmış olduÄŸunu" hatırlatan Livingston, paylaşımın bu baÄŸlam içinde deÄŸerlendirilmesi çaÄŸrısını yapmıştı.

Livingston’ın açıklamaları üzerine bazı İşçi Partili milletvekilleri ve partinin Müslüman Londra Belediye BaÅŸkan adayı Sadık Khan, Livingston’ı antisemitizmle suçlamış ve üyeliÄŸinin askıya alınması çaÄŸrısını yapmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.