Sosyal Medya

Güncel

Cemil Bayık'ın en güvendiği adamı teslim oldu!

PKK'nın zorla dağa kaçırdığı F.S. Cemil Bayık'ın en güvendiği adam oldu ve Yüksekova'ya gönderildi.



Milliyet Gazetesi yazarı Tunca Bengin, Cemil Bayık'ın en güvendiÄŸi adamının 6 kiÅŸi ile beraber Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleri ile çatışacak güçleri kalmayınca teslim olduÄŸunu yazdı.
 
İşte Bengin'in yazısından önemli bölümler:
 
MAĞDUR, TERÖRİST OLDU
 
Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki hendek ve barikatlar kaldırıldı. Güvenlik güçleri ÅŸimdi tek tek binaları kontrol ediyor. Sonraki aÅŸama ise vatandaÅŸların güvenli bir ÅŸekilde ilçeye dönmesi. Yani 14 Mart’ta baÅŸlayan operasyonda sona geliniyor. Bu süreçte yüzlerce terörist etkisiz hale getirildi, sıkıştığını anlayınca kaçanların yanı sıra teslim olanlar da oldu. Bunların arasında PKK’nın önde gelen isimlerinden Cemil Bayık’ın en güvendiÄŸi adamı da vardı.
 
Peki kimdi bu Cemil Bayık’ın en güvendiÄŸi adam?  Nasıl terörist olmuÅŸtu, neden teslim olmayı seçmiÅŸti?
 
ZORLA DAĞA KAÇIRILDI
 
Yüksekova’da görüştüğüm bazı kaynaklar bu konuda çok çarpıcı bilgiler aktardılar.
Şöyle ki; Yüksekovalı terörist F. S. bundan 4 yıl önce, henüz “çocuk” denecek yaÅŸtayken Güngör Mahallesi’nde örgüte eleman kazandıran bir ekip tarafından zorla daÄŸa kaçırılmış bir maÄŸdur aslında. Olayı bilenler F. S.’nin ilçede akÅŸam vakitlerinde okuldan evine dönerken, kırmızı renkli bir otomobile zorla bildirildiÄŸini, kaçırılırken “Beni kurtarın” diye bağırdığını, ancak kimsenin engel olamadığını söylüyor.
 
CEMİL BAYIK'IN EN GÜVENDİĞİ ADAM
 
Örgütün daÄŸ kadrosuna dahil edilen ve çeÅŸitli eÄŸitimlerden geçirilen F.S., PKK’nın Suriye’deki faaliyetlerine katıldı, Kobani’de, Kamışlı’da IŞİD’e karşı çarpıştı, deneyim kazandı. Sonrasında da Cemil Bayık’ın en güvendiÄŸi adamlardan biri oldu. 
 
YÜKSEKOVA'YA GÖNDERİLDİ
 
Kaçırıldıktan dört yıl sonra da Cemil Bayık tarafından kendisi gibi yine Yüksekovalı olan diÄŸer teröristlerle birlikte Yüksekova’ya gönderildi. Böylece çatışmalara örgüt üyelerinin aileleri de katılabilecekti. Ayrıca bu militanlar ilçeyi de iyi biliyorlardı.
 
4 yıl sonra ailesine geri dönen F.S., çatışmaların en ÅŸiddetli yaÅŸandığı Güngör Mahallesi’nin sorumlularından biri oldu. Suriye’de edindiÄŸi deneyimi Yüksekova’da hayata geçiriyor, ilçede hendek ve barikatların oluÅŸturulması, evler arası tünellerin kurulması, patlayıcıların yerleÅŸtirilmesini saÄŸlıyordu.  Ancak PKK’nın Yüksekova’daki hesapları tutmadı.
 
Çünkü güvenlik güçleri Diyarbakır’ın Sur ilçesinden farklı bir taktik uyguladı. Ä°HA ve Drone’ların kullanıldığı operasyonlarda havadan belirlenen hedeflere nokta atışları yapıldı. Güvenlik güçleri, çatışmaya girmeden, en az zayiatla büyük baÅŸarı elde etti. Yüksekova’da vatandaÅŸlardan bekledikleri desteÄŸi bulamayan teröristler, güvenlik güçlerine teslim olmaktan baÅŸka çıkar yol bulamadı.
 
6 ADAMIYLA BÄ°RLÄ°KTE TESLÄ°M OLDU
 
F.S. de uygun zamanı bulunca önce kalkan olarak kullandığı ailesinin gitmesine izin verdi, sonra da 6 adamıyla birlikte kendisi teslim oldu...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.