Sosyal Medya

Güncel

İncirlik'te Almanlar için 400 kişilik bölüm

Ankara, Almanya'nın özel jetler ve takviye askerler için Adana’daki İncirlik Hava Üssü içinde bir üs inşa edilmesi talebini kabul etti.



IŞİD’e karşı daha etkili ve sonuç alıcı mücadele için Türkiye’nin, ABD ve Almanya’nın başını çektiÄŸi uluslararası koalisyonla yürüttüğü görüşmelerin sonuçları alınıyor. 
 
Almanya’nın, Adana’daki Ä°ncirlik Hava Ãœssü içinde, takviye edeceÄŸi askerleri için bir üs inÅŸa edilmesi talebi Ankara’da kabul gördü.
 
Habertürk'ün haberine göre, Almanya’nın 34 milyon Euro bütçe ayırdığı üssün detayları ise şöyle:
 
- 400 askerin barınabileceği yatakhane ve bir karargâh binası ile sosyal tesisten oluşacak.
 
- Ayrı bir üs deÄŸil, Ä°ncirlik içinde ayrı bir bölüm olacak. Ä°nÅŸasına 6 ay içinde baÅŸlanacak. Tornado jetleri ve yakıt ikmal uçakları için 10 milyon Euro’ya bir pist de inÅŸa edilecek.
 
- Yetkililer, kurulacak karargâh ve tesislerin Almanya’nın burada kalıcı olarak üslenmesi anlamına gelmeyeceÄŸini, Alman askerleri ayrıldıktan sonra buranın geleceÄŸine Türkiye’nin karar vereceÄŸini, isterse bu binaları yıkabileceÄŸini, isterse kendisinin kullanabileceÄŸini vurguluyor.
 
SAKARYA DEVREDE
 
IŞİD tehdidine karşı, ABD’nin mayıs ayında Türkiye’ye göndermeyi taahhüt ettiÄŸi 90 km menzilli HIMARS füze sisteminden önce TSK, T-122 Sakarya Topçu Roketi bataryalarıyla sınır hattını güçlendirdi.
 
40 roketi aynı anda taşıyabilen Sakarya çok namlulu roketatar sistemi, 40 km’den 100 km menzile kadar ulaÅŸabiliyor. 122 mm’lik roketler fırlatıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.