Sosyal Medya

Coğrafyamız

YPG-ÖSO çatışması yeniden başladı

Türkiye-Halep hattında Şubat ayından beri Suriyeli muhalif gruplar ile YPG arasında ilk kez çatışma yaşanıyor. Özgür Suriye Ordusu kaynaklarına göre, YPG’nin saldırısı püskürtüldükten sonra, Tel Rıfat’ın kuzeyinde bulunan YPG denetimindeki Ayn Dakna’ya sürpriz bir saldırı düzenlendi.



Halep ile Türkiye arasındaki hatta bulunan stratejik Tel Rıfat kasabasının YPG tarafından ele geçirilmesinden bu yana bölgede Özgür Suriye Ordusu’ile (ÖSO) YPG arasında çatışma yaÅŸanmıyordu.

AkÅŸam saatlerinde YPG’nin Tel Rıfat’ın doÄŸusundaki Åžeyh Ä°sa köyüne  saldırmasıyla cephe yeniden hareketlendi.

ÖSO kaynaklarına göre, YPG’nin saldırısı püskürtüldükten sonra, Tel Rıfat’ın kuzeyinde bulunan YPG denetimindeki Ayn Dakna’ya sürpriz bir saldırı düzenlendi. Gün boyu süren çatÅŸmalar sonunda YPG güçleri bölgeyi ÖSO birliklerine terk etmek zorunda kaldı.

Çatışmalar ÖSO’ya baÄŸlı birliklerin IŞİD’ile savaÅŸtığı bir zamanda meydana geldi. Al Jazeera’ya konuÅŸan Suriyeli muhalifler gruplardan Cephe El Åžamiye’den Nazım El Hafız, YPG’yi fırsatçılıkla suçladı:

“IŞİD, Dudyan ve Tel Hüseyin köylerini ele geçirmiÅŸti. Buraları ele geçirmek için hazırlık yaparken, YPG Åžeyh Ä°sa’ya saldırdı. Asıl amaçları Mera’yı almaktı. Şükürler olsun ki saldırıyı püskürttük ve beklemedikleri karşı bir saldırı ile iki köyü kurtardık. DoÄŸuda IŞİD, güneyde Esed, batıda YPG ile savaşıyoruz.”

Kobani’ye 150 Amerikan askeri

Al Jazeera’ya bilgi veren YPG’li kaynaklar çatışmaların sürdüğünü ve bazı bölgelerin ÖSO tarafından ele geçirildiÄŸini doÄŸruladı.

Bölgede taraflar arasında bir ateÅŸkes olmadığnı söyleyen YPG’li kaynak, bir süredir ÖSO'nun Åžeyh Mahsud'u bombaladığını iddia etti.

YPG’li kaynak, Amerika ile varılan anlaÅŸma sonucu Suriye’de PYD denetimindeki bölgeye yerleÅŸtirilmesi ön görülen 250 kiÅŸilik askeri danışmanlardan oluÅŸan birliÄŸin ilk bölümünün Kobani’ye ulaÅŸtığını söyledi. Buna göre yaklaşık 150 askerden oluÅŸan Amerikan gücü, Suriye’ye ayak bastı.

 

 
 

 

 

Kaynak: Al Jazeera 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.