Sosyal Medya

Güncel

Çin'den Ekvador'a 9 milyon dolarlık yardım

Çin, depremzedelere dört uçak dolusu yardım malzemesi gönderdi



Çin, son yılların en büyük deprem felaketini yaşayan Ekvador'a dört uçak dolusu insani yardım gönderdi.

Yetkililer, yaklaşık 9 milyon dolar değerindeki yardımın çadır, battaniye, yatak, yiyecek ve ilaç gibi malzemelerden oluştuğunu açıkladı.

Air China Havayolu'nun yardım malzemelerini taşıyan dört nakliye uçağını, havaalanında Ekvador'un savunma ve dışişleri bakanları karşıladı.

Ekvador'un en önemli mali destekçisi olan Çin, geçen yıl da ekonomik sorunlar nedeniyle Güney Amerika ülkesine 7,5 milyar dolar kredi sağlamıştı.

Ekvador'da 16 ve 20 Nisan'da meydana gelen 7,8 ve 6,1 büyüklüğündeki iki depremde 659 kişi yaşamını yitirmiş, 18 bin kişi yaralanmıştı. Depremlerde 29 binden fazla kişi de evsiz kalmıştı.

FÄ°LÄ°STÄ°N'DEN KURTARMA EKÄ°BÄ°

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un kuzeybatı kıyı kesiminde meydana gelen depremin ardından Filistin'den bu ülkeye 19 kişilik bir kurtarma ekibi gönderildi.

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen depremin ardından Güney Amerika ülkesi Venezuella, sınırdaşı Ekvador'a giden toplam kurtarma ekiplerinin dörtte üçünü göndermişti. Rusya tarafından da 30 ton insani yardım yapılmıştı. Çin de mobil hastane ve 100 bin dolar değerinde para yardımı yapmıştı.

Latin Amerika ülkelerindense 702 kişilik kurtarma ekibi giderken, Amerika Birleşik Devletleri yardım göndereceğine dair açıklama yaptı. Ama ABD, tek kişilik bir kurtarma ekibi bile göndermedi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.