Sosyal Medya

Güncel

Kazakistan yeni Vatanseverlik ilkesini onayladı

Kazakistan'da milli birliğin temeli olarak görünen ve iki yıldır üzerinde çalışılan 'Patriot ilkesi' cumhurbaşkanı Nazarbayev tarafından oanylandı



Kazakistan Halkları Meclisinin 22'nci oturumunda vatanseverlik ilkesi olan "Patriot ilkesi (Vatanseverlik)"nin kabul edildiği bildirildi.
Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev Patriot ilkesi kapsamında Kazakistan halkının ekonomi, siyaset, ahlak, inanç ve küresel vizyonuna yer verildiğini söyledi.

Kazinform ajansı Astana'da düzenlenen Kazakistan Halkları Meclisinin Bağımsızlık adı verilen 22'nci oturumunda “Ebedi Ulus”un "Patriot ilkesi"nin kabul edildiÄŸi bildirdi.

Nazarbayev toplantının kapanış konuÅŸmasında, “Ben bu tarihi kararı alan oturum katılımcılarına teÅŸekkür ediyorum. Biz tüm Kazakistan halkı için “dostluk-toplumsal uzlaşı-birlik” belgesini onayladık. Bu belge halkımızın iradesine ve zekasına dayanan büyük deÄŸerleri esas alıyor” dedi. "Biz bu vatanseverlik belgesinde öncelikle halkımızın ana ulusal deÄŸerleri yanında Devlet, toplum ve vatandaÅŸların sorumluluklarını ve Kazakistan'ın refaha giden yolunu belirledik. Bu belge ulusal gayemizin toplamı ve Kazakistan halkının milli kimliÄŸi ve birliÄŸinin sembolüdür" açıklamasında bulundu.

Kazak lider bu belgenin hazırlanmasının yaklaşık iki yıl sürdüğünü belirterek, belgede ülkenin ekonomi, siyaset, ahlak, inanç ve küresel vizyonlarını içerdiğini bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.