Sosyal Medya

Güncel

Rusya Suriyeli Kürtler konusunda ısrarlı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'de devam eden iç savaşa çözüm arayışları için gidecekleri Cenevre görüşmelerinde Suriyeli Kürtlerin de katılmasını istediklerini söyledi



Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kürtlerin Cenevre'de Suriyeli taraflar arasında yapılan barış müzakerelerine katılmasında ısrarcı olduklarını söyledi.

Moskova 5. Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda konuşan Lavrov, Suriye, Irak, Libya, Yemen veya herhangi bir ülkede güvenilir bir çözüme ancak tüm etnik, siyasi ve mezhepsel grupların müzakerelerde istisnasız temsil edilmesiyle ulaşılabileceğini belirtti. Rus bakan, bu mantıktan yola çıkarak, Suriyeli Kürtlerin müzakerelere katılmasına ilişkin ısrarı sürdürdüklerini ifade etti.

Sputnik News'te yer alan haberde Lavrov, yeni bölgesel güç dengesinde avantaj sağlamak için teröristleri araç olarak kullanan devletleri eleştirdi. Batılı liderlere tutumlarını değiştirme çağrısı yapan Lavrov, siyasi çıkarlar için teröristlerin kullanılmasına son verilmesini istedi.

Kırım'ı ilhak eden Rusya'nın Dışişleri Bakanı, ironik bir şekilde "halkların kendi geleceklerini belirleme hakkına saygı duyulması gerektiği"ni vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.