Sosyal Medya

Güncel

Saakaşvili'den Poroşenko'ya yardım çağrısı

Ukrayna'nın Odessa şehrinin valisi Saakaşvili şehirde artan isyan olaylarını bastırmak için Poroşenko'dan askeri destek istedi



Ukrayna'nın Odessa Valisi ve Gürcistan eski CumhurbaÅŸkanı Mihail SaakaÅŸvili, Ukrayna CumhurbaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko’dan Odessa’ya asker göndermesini talep etti.

Rus Komsomolskya Pravda gazetesindeki habere göre Odessa valisi Mikail Saakaşvili, şehirde yaşanan karışıklarda devlete karşı isyanın işaretleri olarak gördüğü için Poroşenko'dan böyle bir talepte bulundu.

Mihail SaakaÅŸvili'nin yönettiÄŸi bölgede "karşı devrim" hazırlığı olduÄŸunu iddia etti. SaakaÅŸvili, Ukrayna’nın yerel istihbaratının bu tür bir karşı isyan sürecini takip etmeyi bırakıp, reformcuları izlemekle meÅŸgul olmakla suçladı.

SaakaÅŸvili sosyal medya Facebook hesabında yayınladığı bir videoda.“Ben bir kez daha Ukrayna CumhurbaÅŸkanına hitap ediyor ve bize ÅŸehirde asayiÅŸi temin etmede yardımcı olmasını istiyorum. Sayın CumhurbaÅŸkanı Odessa’ya Ukrayna Ulusal Güvenlik birimlerini ve ek polis güçlerini göndermelidir” dedi.

Odessa valisine göre, şehirde son günlerde yaşanan olaylar "devletin dağılma belirtileridir".

Bir gün önce kimliği belirsiz kişiler şehirde protesto gösterisi düzenleyen kişilere saldırarak darbetmişlerdi. Aynı gece şehrin güney-batı kısmında güçlü bir patlama meydana gelmiş, patlamanın nedenin "Pivdenny" bankasına el bombası atılması olduğu açıklanmıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.