Sosyal Medya

Güncel

Cameron'dan AB'ye tehdit...

İngiltere Başbakanı David Cameron, AB'nin İngiltere'nin taleplerini karşılayacağını, bu olmazsa ülkesinin AB dışında da başarılı olabileceğini belirtti.



Dünya Ekonomik Forumu'nda yaptığı konuÅŸmada, 

Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron, Dünya Ekonomik Forumu'nda konuÅŸtu.

İngiltere'nin bir numaralı gündem maddesi olan "AB'den ayrılma" konusu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cameron "Şunun açıkça anlaşılmasını istiyorum ki eğer masaya anlaşma gelmezse, acelem yok, referandum için 2017'nin sonuna kadar sürem var" dedi.

Ä°ngiltere'nin dünyanın 5. büyük ekonomisi olduÄŸunu ve AB dışında da baÅŸarılı olabileceÄŸini ifade eden Cameron, “Ancak mesele Ä°ngiltere'nin baÅŸarılı olup olamayacağı deÄŸil. Mesele en büyük baÅŸarıyı nasıl yakalayacağı, en büyük refaha nasıl ulaÅŸacağı, en çok istihdamı nasıl meydana getireceÄŸi ve en güvenli nasıl olacağıdır” dedi.

Åžubat ayında gerçekleÅŸecek AB liderler zirvesinde, Ä°ngiltere'nin AB'den taleplerini karşılayan bir anlaÅŸmaya varılacağını umduÄŸunu belirten Cameron, “Åžunun açıkça anlaşılmasını istiyorum ki eÄŸer masaya doÄŸru anlaÅŸma gelmezse, acelem yok, referandum için 2017'nin sonuna kadar sürem var. Bu iÅŸin hızlı deÄŸil, doÄŸru yapılması önemli” ifadesini kullandı.

Cameron AB ile “doÄŸru anlaÅŸmaya” varılması halinde gelecek yaz referanduma gitmeyi istediÄŸini kaydetti.

KonuÅŸmasında iÅŸ dünyasına da seslenen Cameron, “Siz de tek pazarın tamamlandığı daha rekabetçi bir Avrupa istiyorsanız, daha fazla ticaret anlaÅŸmasının ama daha regulasyonun olduÄŸu bir Avrupa istiyorsanız, bana destek verin” diye konuÅŸtu.

AB konusunda son kararı siyasetçilerin deÄŸil, halkın vermesi gerektiÄŸini belirten Cameron, “Bu, bir kuÅŸakta bir kez gelecek bir an. Avrupa BirliÄŸinin gelecekte gireceÄŸi istikameti ÅŸekillendiriyoruz” görüşünü dile getirdi.

Reform sürecinin AB için hiç sona ermeyeceğini belirten Cameron, "Benden hiçbir zaman 'Tamam, bu örgüt artık tamir edildi' dediğimi duymayacaksınız. AB'nin bugün birçok kusuru var ve gelecekte de bu yeniden müzakerelerden sonra da kusurları olacak. AB için reform süreci sona ermeyecek" diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.