Sosyal Medya

Güncel

Ä°stanbul Ãœniversitesinde 'laiklik' gerginliÄŸi

İstanbul Üniversitesinin Sol gruplarından olduğu bilinen Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF)'nun Hukuk Fakültesinde astığı İslam'a hakaret içeren afişler Müslüman öğrenciler tarafından indirildi.



Ajansların haberine göre, Ä°stanbul Ãœniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sol gruplardan olduÄŸu bilinen Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) gündemdeki "laiklik" tartışması nedeniyle "Åžeriat karanlıktır, hurafedir, sömürüdür, tutsaklıktır, padiÅŸahlıktır'' yazılı afiÅŸler astı.

Bunun üzerine Müslüman öğrenciler, asılan afiÅŸleri kaldırdı. Sonrasında biraraya gelen FKF mensupları fakülte içerisinde slogan atmaya baÅŸladı. Herhangi bir olaya karşı fakülte içerisine polisler de geldi.

Polislerin gelmesini de ayrıca eleştiren gençler, slogan atmaya devam etti.

Olay sonrası afişleri indiren Müslüman Öğrenciler de bir bildiri yayınladılar:

Bismillahirrahmanirrahim

Sonra da seni din konusunda bir şeriat sahibi kıldık. Sen ona uy; bilmeyenlerin isteklerine uyma. (Casiye, 18)

Hamd peygamberleriyle bütün âlemlere kurallar manzumesi olan şeriatı gönderen Allah'a mahsustur. Salat ve selam şeriatı tatbik eden mücahidlerin imamı Rasulullah (s.a.v) ve O'nun yolunu takip eden mü'minlerin üzerine olsun.

Ä°stanbul Ãœniversitesi'nde kirli ve yalan siyasetiyle meÅŸhur gruplardan FKF (Fikir Kulüpleri Federasyonu) TBMM BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman'ın sözlerini çarpıtarak Müslümanların deÄŸeri olan ‘'ÅžERÄ°AT'' olgusuna ''Åžeriat karanlıktır, hurafedir, sömürüdür, tutsaklıktır, padiÅŸahlıktır.'' sözlerine afiÅŸlerinde yer vererek hakaret etmiÅŸtir.

Bizler İstanbul Üniversitesi Müslüman Öğrencileri olarak Hukuk Fakültesi'ne asılan bu hakaret dolu afişe kendi öz gücümüzle ve inisiyatifimizle hiçbir gücün arkasına sığınmadan müdahale etmiş bulunuyoruz.

Åžeriat bizim onurumuzdur. Åžeriata yapılan herhangi bir hakaret içeren afiÅŸleme ve bunun aleyhine atılacak herhangi bir sloganda karşılarında Müslüman Öğrencileri bulacaklardır. Bizler Ä°slam Åžeriatı için yaÅŸarız ve bu uÄŸurda ölmeye hazırız. Alanlarımızdayız. DeÄŸerlerimize saldırılmasına hiçbir ÅŸekilde izin vermeyeceÄŸiz. Bedeller ödedik, bedeller ödetmeye hazırız.

YAÅžASIN ÅžERÄ°AT! ÅžERÄ°AT BÄ°ZÄ°M ONURUMUZDUR!

MÜSLÜMAN ÖĞRENCİLER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.