Sosyal Medya

Güncel

115 'mücahidi' Kıbrıs'a gönderdik

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Akpınar, 1964 yılında silahlı eğitim verdikleri 115 genci mücahit olarak Kıbrıs'a gönderdiklerini söyledi.



Gazeteci-Yazar Fehmi Çalmuk'un yapımcılığını ve metin yazarlığını üstlendiÄŸi, Milli Türk Talebe BirliÄŸi'nin (MTTB) kuruluÅŸunun 100. yılı nedeniyle hazırlanan "Büyük DoÄŸu'nun Atlıları" Belgeseli'nin ikinci bölümü bugün TRT Belgesel'de yayınlanacak. Hazırlanan belgeselde ekrana gelecek isimler arasında Ã¼nlü tiyatro oyuncusu Metin Akpınar da var. Akpınar, Türkiye'nin yakın geçmiÅŸine dair ilginç açıklamalarda bulundu.

"KIBRIS'A MÃœCAHÄ°T YETÄ°ÅžTÄ°RDÄ°K"

1960 darbesi sonrası 1962-1965 yıllarında MTTB'de Tiyatro Müdürlüğü yapan Metin Akpınar, MTTB için, "MübalaÄŸa etmiyorum. Bir iki saatte sokaÄŸa 50 bin kiÅŸi çıkarırdı. Bu çok önemli bir etkinlik. Bugün 50 bin kiÅŸiyi toplayamazsınız"diye konuÅŸtu.

Metin Akpınar, 1964 yılında Kıbrıs'ta artan saldırılar üzerine dernek merkezinde yetiÅŸtirdikleri silah eÄŸitimi yaptırdıkları 115 genci "mücahit olarak Kıbrıs'a gönderdiklerini" söyledi. Akpınar, "Evet, bunu söyleyip söylememe noktasında tereddüt ediyorum. Biz Milli Türk Talebe BirliÄŸi'nde, Kıbrıs'a 115 tane mücahit yetiÅŸtirdik ve bizim aÅŸağıdaki spor salonumuzda kara kuÅŸak karateci yardımıyla, Ercan ÇitlioÄŸlu kulakları çınlasın; hocamın da katkılarıyla orada bu arkadaÅŸlar ciddi çalışma yapıldı. Bu arkadaÅŸlar yakın dövüş ve beden eÄŸitimlerini bizde yaptılar. Silah eÄŸitimlerini baÅŸka yerde yaptılar. MTTB'nin böylede ciddi bir katkısı vardır. Bunu da övünerek söylüyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.