Sosyal Medya

Dünya

Rus basınından tehdit gibi haber: Çelik ile Rus özel servis ilgilenecek

Rus basınında, düşürülen Su-24 uçağının pilotı Peşkov'u öldürmekle itham edilen Alparslan Çelik ile ilgili tehdit dolu bir haber yer aldı...



Rusya Soruşturma Komitesi de pilot Oleg Peşkov'un Suriye'de gerçekleşen ölümüne ilişkin soruşturma açılması konusunu değerlendiriyor.

TEHDÄ°T GÄ°BÄ° HABER

Rusya'nın bilinen gazetelerinden Kommersant Gazetesi de konuyu gündemine aldı. Konu ile ilgili bir haber hazırlayan gazete, "...Çelik ile Rus özel servis ilgilenecek..." diye yazdı.

İşte haberin ilgili bölümü:

"Soruşturma Komitesi, Genel Savcılık üzerinden Türkiye'ye Alparslan Çelik ile soruşturma sürdürülmesine ilişkin uluslararası dilekçeyi gönderecek. Çelik'in Rus pilotun ölümüyle ilgisi kanıtlanırsa, Soruşturma Komitesi bu kişinin Türkiye'de gerekli cezayı alması için elinden geleni yapacak. Aksi takdirde, Çelik ile Rus özel servis ilgilenecek."

CU_YXEuUAAAWR5T

RUSYA SORUŞTURMA AÇABİLİR

Gazetenin, Rusya Ceza Kanunu'nun sınır dışında Rus vatandaşlarına karşı suç işleyen yabancı vatandaşlara soruşturma açılmasını ön gören 12 maddesine dayanarak hazırladığı habere göre "Rusya soruşturma açılabiliyor."

TUTUKLANMIÅžTI

Olay sonrası pilotu öldürdüğü yönündeki açıklamaları basına yansıyan Alpaslan Çelik, Ä°zmir'de "ateÅŸli silah bulundurmak ve taşımak" suçlamasıyla sevk edildiÄŸi sulh ceza hakimliÄŸi tarafından tutuklanmıştı.

RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI'NA MEKTUP YAZMIŞTI

24 Kasım'da Türk jeti tarafından düşürülen SU-24 Rus savaş uçağının pilotunu öldürmekle itham edilen Alparslan Çelik, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'ya bir mektup yazmıştı. Mektubu Twitter'daki bri arkadaşının hesabı ile Zaharova'nın resmi hesabını mention'layarak ulaştıran Çelik'in 4 sayfalık açık mektupta şunlar yazıyordu:

“Ben Rus uçağının vurulmasıyla ilgili ne biliyorsam soruÅŸturmayı yürüten savcılara ve basına ilettim. Ancak Türkiye'nin yoÄŸun gündemi nedeniyle açıklamalarım tam anlamıyla basında yansıtılmadı. Size de bu yüzden ulaÅŸmamış olabilir. Ãœlkelerimiz arasında diyalog kurulması ÅŸu an en önemli mesele. Ä°sterseniz (diyalogu) ben baÅŸlatayım."

QAyA6_1461415166_8528


Zaharova'dan açıklama gelmişti:

“Çelik davasıyla ilgili ÅŸunları öğrenmek istiyoruz: Çelik'in Rus pilotun ölümüyle olan baÄŸlantısı hakkında ayrıntılı ve nihai bir ifade vermesi ile olayların zaman dizini ve olanlarla baÄŸlantılı olan kiÅŸilerin açıklanması. Bunların hepsi kanıtlarla desteklenmeli. Bunlar hem herkesin duyacağı biçimde açıklanmalı hem de Türkiye yasalarına göre ifadesini vermeli. Bu ifadeler de Türkiye tarafından resmi bir biçimde Rusya'ya verilmeli.”

571e3cc7c03c0e2fbc7e9d06

NE OLMUÅžTU?

Çelik, Rus uçağının vurulmasının ardından yayınlanan videoda “Havaya ateÅŸ açtık” derken görülüyordu. Bir baÅŸka videoda ise pilotlar paraşütle havadayken Çelik'in “Esir alalım ateÅŸ açmayın” diye bağırdığı duyuluyordu. Çelik, savcıya ifadesinde ateÅŸ açmayın uyarısında bulunduÄŸunu söylemiÅŸti.

Ä°STANBUL'DA YAKALANAN RUS AJANLAR

Özellikle Çeçen cinayetleri kapsamında yürütülen oeprasyonlar sırasında üzerlerinde suikast silahı bulunan Rus vatandaÅŸları yakalanmıştı.  Iurii Anisimov ve Aleksandr Smirnov ve Makharbi Isaev, Çeçen cinayetlerinden sorumlu oldukları gerekçesiyle bu operasyonlar kapsamında sözaltına alınmışlardı. Rus vatandaÅŸlarının üzerlerinde suikast silahları bulunmuÅŸtu.

mit-ten-buyuk-operasyon-2-rus-ajani-yakalandi-8352575_5328_m

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.