Sosyal Medya

Güncel

Uyuşturucu baronlarının maskesi düştü

Uyuşturucu batağındaki PKK’nın imajını kurtarmak için ‘Uyuşturucuyla mücadele toplantıları’ organize eden HDP ve DBP’li yöneticilerin de birer bağımlı olduğu ortaya çıktı.



Kemal Gümüş

PKK terör örgütünün en önemli gelir kaynaklarından biri olan uyuÅŸturucu Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Åžanlıurfa, AÄŸrı illeri ile Silvan, Cizre, Nusaybin, Yüksekova ve Kızıltepe gibi ilçelerde gençleri zehirledi. UyuÅŸturucu kullanımının bölgede hızla artmasının perde arkasında PKK’nın olduÄŸu kamuoyuna yansıyınca ailelerin terör örgütüne tepkisi arttı. 

ÇOĞU SABIKALI

Anne-babaların öfkesine karşı PKK’nın kirli oyununu gizlemeye çalışan HDP ve DBP’liler, Diyarbakır’da sözde uyuÅŸturucuyla mücadele etkinliÄŸi düzenledi. HDP ve DBP yöneticilerin Silvan’daki bu etkinliÄŸi bir baÅŸka skandalı ortaya çıkardı. EtkinliÄŸe katılan PKK’lı militanlar; esrar, hap gibi maddelere karşı mücadele konulu konuÅŸmalar yaptı. Yıllardır uyuÅŸturucu trafiÄŸi üzerinden para kazanan PKK’nın militanları ile örgütün siyasi uzantıları, sözde mücadele etkinliÄŸiyle bölge halkının aklıyla alay etti. Etkinlikte konuÅŸma yapan 15 HDP’li yöneticinin yarısından fazlasının uyuÅŸturucu kullanma ve bulundurmaktan sabıkalı olması ise gençleri kimin uyuÅŸturucu bataklığına sürüklediÄŸine dair önemli ipuçları verdi.

Sözde uyuÅŸturucuyla mücadele kararı alan HDP’nin etkinliklerde söz alan yüzleri kapalı militanlar, “FaÅŸist çetelerle halkımızın arasına sokulan uyuÅŸturucu, fuhuÅŸ, esrar, hap, gibi ahlaksız pisliklere izin vermeyeceÄŸiz. Herkes çok iyi bilsin ki halk inisiyatifi olarak karar almış durumdayız” ÅŸeklinde konuÅŸmalar yaptı. EtkinliÄŸe katılan bazı belediye eÅŸ baÅŸkanları ile DBP’li yöneticilerin uyuÅŸturucu müptelası olması da önemli bir ayrıntı olarak öne çıktı. Toplantıya katılanlar, konuÅŸma yapanların aslında uyuÅŸturucu kullanmaktan sabıkalı ya da uyuÅŸturucu bağımlısı olduÄŸundan habersizce etkinliÄŸi izledi.

ETKÄ°NLÄ°KTEKÄ° SUNUCU DA BAÄžIMLI

UyuÅŸturucudan kaydı olan bir diÄŸer isim ise sözde uyuÅŸturucu ile mücadele etkinliÄŸinde sunuculuk yapan Zeki Çiçek. DBP’li Çiçek hakkında defalarca uyuÅŸturucu kullanmaktan iÅŸlem yapılmış. EtkinliÄŸe katılan PKK’nın ÅŸehir sorumlusu Süleyman Güleç de, daha önce üç kez uyuÅŸturucu kullanmaktan soruÅŸturma geçirmiÅŸ. Güleç, daha sonraki günlerde Silvan’daki sokaÄŸa çıkma yasağında güvenlik güçleriyle girdiÄŸi çatışmada hayatını kaybetmiÅŸti.

YARGILANIYORLAR

Aralarında dönemin Silvan Belediyesi eÅŸ baÅŸkanları Yüksel Bodakçi, DBP Ä°lçe Örgütü EÅŸ baÅŸkanı ve ÅŸimdiki Silvan Belediyesi EÅŸ baÅŸkanı Kerem Canpolat, eski DBP’li eÅŸ baÅŸkan MelikÅŸah Teke, DBP’li yöneticiler ve Belediye Meclis üyelerinin de bulunduÄŸu 15 kiÅŸi, sözde uyuÅŸturucu ile mücadele etkinliÄŸinde yaptıkları açıklamalardan dolayı terör propagandasından dava açılmıştı.

HDP’NÄ°N KEÅž YÖNETÄ°CÄ°LERÄ°

Sözde uyuÅŸturucuyla mücadele konuÅŸmalarının yapıldığı etkinliÄŸe katılan HDP ve DBP’li yöneticilerin hem uyuÅŸturucu kullanmak, hem de terör propagandası yapmaktan dolayı birçok sabıkası bulunuyor. Ä°ÅŸte sözde esrar ve uyuÅŸturucu ile mücadele nutukları atan yöneticilerin sabıka kayıtları: Demokratik Bölgeler Partisi Silvan Belediye eÅŸ BaÅŸkanı Kerem Canpolaten hakkında uyuÅŸturucu kullanmaktan iÅŸlem yapıldı. Canpolaten’in terör örgütü üyeliÄŸinden sabıkası var. Ayrıca Demokratik Bölgeler Partisi Silvan Belediyesi eski eÅŸ BaÅŸkanı MelikÅŸah Teke ve Silvan yöneticilerinden Ercan Aşıcı’nın da uyuÅŸturucundan sabıkaları bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.