Sosyal Medya

Güncel

Türkiye ve İran arasında dev anlaşma

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, İran ile 80 milyon avroluk takas esasına göre bir sözleşme imzalandığını açıkladı.



Bugün açılışını yaptıkları Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi hakkında detaylar aktaran UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanı Binali Yıldırım, hayata geçirilen demiryolu projesinin Türkiye'nin AB'ye üye olmadan yaptığı ilk önemli proje olduÄŸunu vurguladı.

Karabük'ün, cumhuriyet döneminde kurulan önemli bir ağır sanayi kenti olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"İRAN'LA 80 MİLYON AVROLUK TAKAS ESASLI BİR SÖZLEŞME İMZALADIK"

"Bugün Karabük'ün markası olan KARDEMÄ°R'i yaÅŸatmak ve Türkiye'nin kalkınmasına aynı ÅŸekilde katkı saÄŸlaması için elimizden gelen her türlü gayreti saÄŸlıyoruz. Biz iktidara geldiÄŸimiz güne kadar ray yapamıyorduk. Åžimdi Karabük'te Sayın Mehmet Ali Åžahin'in de katkılarıyla ray üretiliyor, hatta dışarı satılıyor. Geçen gün Ä°ran'a 80 milyon avroluk takas esasına göre bir sözleÅŸme imzalattık. Ä°ran'dan TÃœPRAÅž petrol alacak buna karşılık da Karabük 80 milyon avro tutarında ray verecektir. Bu Karabük'ün bir yıllık iÅŸinin garantiye alınması demektir. Hem Karabük hem de ülkemiz için anlamlı ve önem arz ediyor."

"ÖNCEDEN YALVAR YAKAR ALIRDIK"

Yıldırım, "Rayları ya Ä°talya'dan, ya Finlandiya’dan ya da Çekoslovakya'dan yalvar yakar alırdık. Åžimdi kimseye minnet etmiyoruz" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.