Sosyal Medya

Güncel

Kurtulmuş'tan Kilis halkına uyarı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Aman dikkat edelim, Kilis halkımız dikkat etsin, kurtlar bu tür ortamları, puslu havaları sever' dedi.



Kurtulmuş, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Kilis'e ilişkin bir soru üzerine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kilis'in Suriyeli mültecilere ev sahipliği konusunda destan yazmış bir il olduğunu, kendi nüfusundan daha fazla Suriyeli göçmeni barındırdığını, onlara komşuluk eden, ekmeğini paylaşan hamiyetperver bir il olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, "Bütün Kilislilere samimi olarak millet adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bundan dolayı da biliyorsunuz Kilis'in Nobel'e aday gösterilmesi de gündeme geldi" değerlendirmesini yaptı.

Kilis'in Suriye ile uzun bir sınırının bulunduğunu, bu sınırın batısında PYD, doğusunda DAEŞ, ortada az bir kısmında ise Özgür Suriye Ordusu'nun bulunduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Dolayısıyla sınırın dışındaki örgütlerin ellerindeki silahlarla ve birtakım seyyar şu anda IŞİD'in kullandıkları, pikapların üstüne koydukları bir takım roketlerle katyuşalarla yerleri tespit edilmesine fırsatı vermeden ateşliyorlar ve maalesef 45 füze düştü ve 17 insan öldü, bunlardan 10 tanesi bizim vatandaşımız. Kilis bu anlamda ağır bir fatura ödüyor" diye konuştu.

Kilis halkının gerçekten çok tedirgin olduğunu, zor günler yaşadığını bildiklerini dile getiren Kurtulmuş, "Bu anlamda birtakım provokatörlerin de Kilis'teki huzuru bozmak için Kilis'in bu ensar ruhunu zedeleyecek bir takım teşebbüslere girme ihtimalini de fevkalade ciddi buluyoruz. Öncelikli olarak Kilis halkından beklentilerimiz, şimdiye kadar gösterdiği olgunluğu, yine Suriyelilerle dayanışma içerisinde, olgunluk içerisinde bunların tekrar provokatörlere uymadan bu süreçte olabildiğince sakin bir şekilde bu sürecin geçiştirilmesidir" diye konuştu.

KİLİS'E YÖNELİK ÖNLEMLER

Kurtulmuş, Kilis'e yönelik 4 kategoride tedbirlerin alınacağını anımsatarak, "sınır güvenliğinde askeri tedbirlerin artırılması, Türkiye'nin milli imkanlarıyla ve uluslararası koalisyonun ABD'nin de gözetleme imkanlarıyla sınırın karşı tarafını çok daha iyi bir şekilde gözetleyerek anında cevapların verilmesi, askeri gücün artırılması bu anlamda her türlü ihtimalin de masaya yatırılarak , DAEŞ'in söz konusu örgüt olarak Türkiye'ye zarar veremeyecek hale getirilmesi" değerlendirmesini yaptı.

Başbakanlık tarafından 5 milyon ve sonra 5 milyon daha olmak üzere 10 milyonluk ekonomik destek paketinin Kilis halkına sunulmak üzere valiliğe aktarılacağını dile getiren Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Ayrıca sosyal destek programlarımız olacak. Bu tedirginlik içinde halkımıza özellikle çocuklarımıza okullarımız üzerinden sosyal, psikolojik desteklerin verilmesi sağlanacak. İlave sağlık hizmetlerinin yapılması, mesela zırhlı ambulansların bölgeye gönderilmesi ve ayrıca yeni bir hastanenin yapılmasıyla ilgili talimatların hemen verilmesi şeklinde tedbirler alınacak. Kilis halkı ile dayanışma içerisinde inşallah bu zor zamanları geride bırakacağız. Tekraren söylüyorum, aman dikkat edelim, Kilis halkımız dikkat etsin, kurtlar bu tür ortamları, puslu havaları sever."

Kilis'e atılan roketlerle insanların canlarına kastedildiğini vurgulayan Kurtulmuş, şimdiye kadar hiçbir olayın yaşanmadığı Kilis'te de birtakım olayların fitilinin ateşlenerek halkın toplumsal bir huzursuzluğun içerisine itilmeye çalışıldığını ifade ederek, "Dolayısıyla burada kamu görevlileriyle, devletle, millet birlik içerisinde Kilis'te huzuru, barışı, sükuneti sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.