Sosyal Medya

Dünya

Belçikalı bakan: Müslümanları düşman edinmeyelim!

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, Avrupa'da yaşanan silahlı ve bombalı saldırılardan Müslümanların sorumlu tutulamayacağını, yakın gelecekte Müslüman nüfusun Hristiyanları geçeceğini ve Avrupa'nın bunu fark etmesi gerektiğini söyledi



Belçika'nın baÅŸkenti Brüksel'de geçen ay yaÅŸanan bombalı saldırıların ardından tartışmalar devam ediyor. Avrupa Parlamentosu’nda yapılan toplantıda konuÅŸan Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, Müslümanların saldırılardan sorumlu tutulamayacağını söyleyerek "Yakın gelecekte Müslümanların nüfusu, Hristiyanların sayısını geçecek. Bizim Müslümanları düşman edinmememiz gerekiyor" dedi

Geens'e göre Müslüman sayısı, yakın bir gelecekte, Katolik ve Protestanları geçecek, ve Avrupa artık bunu farketmeli.

BRÃœKSEL SALDIRISININ DETAYLARINI ANLATTI

Belçika Adalet bakanı, Brüksel saldırılarının hazırlanış ve hayata geçiriliÅŸinin Paris saldırılarından esinlendiÄŸini de belirttiÄŸi konuÅŸmasında, “Terör hücreleri, Belçika'yı geçtiÄŸimiz yıllarda baÅŸka yerlerde terör saldırıları gerçekleÅŸtirmek için kullandı. Bu plan, Salah Abdeslam'ın yakalamasıyla deÄŸiÅŸti. Bu yakalama, teröristleri B planına geçmeye zorladı. Bu plan ise ellerinde olan patlayıcıları kullanarak Brüksel'de saldırı yapmaktı" diye konuÅŸtu. 

RAPORLAR AVRUPA'DA MÜSLÜMAN NÜFUSUN HIZLI ARTIŞINI GÖSTERİYOR

2013 yılında yapılan bir araştırmada Avrupa'da 2010 yılında, nüfusun yüzde 78,6'sı Hristiyanken, bu oranın 2020 yılında yüzde 78'e gerilemesi beklentisine yer veriliyor. Araştırmaya göre, kıtada yaşayan Müslüman nüfus, 1970 yılında toplam nüfusun yüzde 2,7'sini oluştururken, 2020'de bu oranın yüzde 5,9'a yükselmesi bekleniyor. Buna neden olarak, göç ve diğer dinlerin mensuplarına oranla Müslümanların sahip olduğu daha yüksek doğum oranı gösteriliyor.

AB nüfus verilerine göre Fransa’da 63.4 milyonun 5.5 milyonu, Almanya’da 82.3 milyonun 3.5’i, Ä°ngiltere’de 60.9 milyonun 1.8’i ve Ä°sveç’te 9.1 milyonun 0.5 milyonu Müslümanlardan oluÅŸuyor. Ä°ngiltere ve Fransa'da Afrika kökenli Müslümanlar çoÄŸunluktayken Almanya'da Türk nüfus daha fazla. Avrupa'da OrtadoÄŸu, Afganistan, Pakistan kökenli de çok sayıda Müslüman bulunuyor.

Avrupa’da 2007 kayıtlarına göre en çok Müslüman nüfusun bulunduÄŸu ÅŸehirler ise; Brüksel, Kopenhag, Marsilya, Paris, Strasburg, Berlin, Köln, Duisburg, Amsterdam, Rotterdam, Malmö, Birmingham , Bradford, Blackburn, Dewsbury, Leicester, ve Londra olmuÅŸtu.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.