Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'den AKP'nin yanındayız mesajı

MHP lideri "AKP terörle mücadele ettiği sürece, diğer eleştirilerimiz baki kalmakla birlikte yanındayız" ifadesini kullandı



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP terörle mücadele ettiği sürece, diğer eleştirilerimiz baki kalmakla birlikte yanındayız. Azami sorumluluğumuzu yerine getireceğiz" dedi.

Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında konuÅŸtu. MHP liderinin açıklamalarından satır baÅŸları şöyle: 

Bugün Türkiye iki sürecin de aynı anda karşımıza çıkardığı sorunlarla boğuşmaktadır. Ülkemiz uluslararası komplo süreciyle üst bağlılığa itilmiş, etnik ayrışma ve milli kimliği kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Düşe kalka gelinen bu aşamadan sonra hükümet başta AB ilişkileri, küresel irtibatların sonu karanlık bir maceraya dönüşmeden milli gerçeklere uygun şekilde gözden geçirmelidir.

AB’nin beklentileri, dayatmaları ön plandadır. AKP gönüllü girdiÄŸi, sonra da eleÅŸtirdiÄŸi AB’nin çekim alanından uzaklaÅŸamamaktadır. DavutoÄŸlu ve Merkel beraberce Nizip’teki mülteci kampını gezdi. Ä°ki baÅŸbakan Mart’ta Brüksel’de yapılan ve tahminlerin ötesinde yük bindiren geri kabul anlaÅŸmasını teyit etmiÅŸtir. Türkiye’ye ev ödevi verilen 72 maddenin yerine getirilmesi halinde vize muafiyetini kolaylaÅŸtıracaklarını söylemiÅŸtir. DavutoÄŸlu haklı olarak vize muafiyetinin haklı olduÄŸunu söylemiÅŸtir.

Suriyeli mülteciler sadece Avrupa için deÄŸil, Türkiye için de öncelikle ele alınması gereken bir külfettir. Türkiye mülteci deposu, yuvası, AB sınır kapılarında bekleyen kiralık bekçisi olamayacaktır. Milli onurumuz asla hafife alınamayacaktır. Meselenin bir baÅŸka garip ve çeliÅŸkili tarafıysa AB’nin Suriyelilerin yanı sıra baÅŸka ülkelerden gelen mültecileri de iade etmesidir. Bizim nazarımızda Türk vatanına yerleÅŸmenin bedeli asla ölçülemeyecektir.

Zorda kalmışlara, çaresizlik içinde kıvrananlara, vatanından ayrı düşen kardeşlerimize Türk milleti yardım elini uzatacaktır ancak mülteci yığılmasının, Suriye kaosunun sınır il ve ilçelerimize nasıl bir fatura çıkaracağını kestirmek zor değildir. Kilis perişandır. Terör örgütlerinin adeta açık hedefidir.

MHP Kilisli kardeÅŸlerimizin yanında kaya gibi duracaktır. Kimse bizden AKP gibi yüz çevirmemizi beklememelidir. Kilis Türklüğün kalbidir. Arzu ederdik ki, Merkel’le DavutoÄŸlu Kilis’e gitselerdi. Bizim içimizi acıtan DavutoÄŸlu’nun sessizliÄŸi ve acizliÄŸidir.

Para ve vize muafiyetini elde ettik sayalım, sorun ortadan kalkacak mı? DavutoÄŸlu Merkel’in önünde “Suriyeli mültecilerin umut günüdür” diyor. Tamam da, Türk vatandaÅŸlarının umut günü ne zaman olacak? KCK’nın eÅŸbaÅŸkanlarından bir fitne başı devletin operasyonları sürdürmesi halinde sözde savaşı geniÅŸleteceklerini söylemektedir. Türkiye’nin silah bırakması gerektiÄŸini haince dillendirmekte, ABD’yle direkt temas halinde olduÄŸunu söylemektedir. Bunların provokasyonu alttan mı alınacaktır?

CumhurbaÅŸkanı 24 Nisan günü Adana'da 'Dolmabahçe Mutabakat falan söz konusu deÄŸildir' demiÅŸtir. ErdoÄŸan'ın sözleri umut vaat edicidir. Sayın CumhurbaÅŸkanı’nın takdir edeceÄŸi gibi biz de yıllarca “Ne Dolmabahçe mutabakatı?’ dedik. Caninin sözde 10 maddelik metnini yerin dibine soktuk. Ayaklarımızla çiÄŸnedik. Madem CumhurbaÅŸkanı mutabakatını elinin tersiyle itmiÅŸtir, terör örgütünün TBMM’deki temsilcileriyle yanak yanaÄŸa oturan AKP milletvekilleriyle bir çift söz söylemesi lazımdır. AKP terörle mücadele ettiÄŸi sürece, diÄŸer eleÅŸtirilerimiz baki kalmakla birlikte yanındayız. Azami sorumluluÄŸumuzu yerine getireceÄŸiz. Artık demokratik açılım yoktur. Milli birlik ve kardeÅŸlik süreci kadavradır. Teröristlerin silahlarını gömmesini deÄŸil, güvenlik birimlerine derhal teslim olmalarını istiyoruz. Can almış, kurÅŸun atmış, bölücülük yapmış kim varsa adaletin karşısına çıkarılmasını bekliyoruz. Terör örgütüyle pazarlık uçurumdur ve bu yol kapalıdır. Çözüm, süreç, helalleÅŸme sürecinin iskeleti çıkmıştır. Gün terörün başını ezme, yılanın başını koparma günüdür.

MHP bahis konusu milli çıkar olunca sanal gündemlerin peÅŸinden koÅŸmaz, siyasi endiÅŸelere takılmaz. Güçlü bir ÅŸekilde sorumluluÄŸumuzun gereÄŸini yapmalıyız. Bunun baÅŸka yol ve çaresi kalmamıştır. Türkiye’yi tek diÅŸi kalmış canavara Allah’ın izniyle bırakmayız.

LAÄ°KLÄ°K TARTIÅžMASINA DA KATILDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa'ya göre seçilmiş TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, Anayasa'nın ilk dört maddesini tartışmaya açmasının doğru bulmadığını söyledi.

Bahçeli, partisinin Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorusu üzerine, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni anayasada laikliğin yer almamasına ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

Devlet Bahçeli, "Anayasa'mıza göre seçilmiş bir Meclis Başkanı'mızın Anayasa'nın ilk dört maddesini tartışmaya açması doğru bir yaklaşım değildir. Bir yandan anayasa değişiklikleri üzerinde düşüncelerinizi ortaya koyacaksınız, düşüncelerinizin gerçekleştirilmesinde milletimizin ön şart ve kabulü olan 4 maddenin içerisindeki laikliği ayrıca tartışmaya açacaksınız, bu doğru bir düşünce olmamıştır." diye konuştu.

Meclis Başkanı Kahraman'ın hata yaptığını ve bundan dönmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Türkiye'yi bir başka yere sürükleyecek, istismarlara vesile olabilecek bir karanlık kuyuya sürüklenmesine vesile olunmamalıdır." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.