Sosyal Medya

Güncel

Komunist Parti'den ahlaksız bildiri: Kahrolsun Şeriat!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'laiklik' ile ilgili sözlerine modası geçmiş ideoloji kalıntısı olan Komünist Parti'den de açıklama geldi.



Meclis BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman'ın "Yeni anayasada laiklik tarifi bir defa olmamalıdır. Dünyada laiklik tarifinin olduÄŸu anayasalar Fransa, Ä°rlanda ve Türkiye'de mevcut. Tarifi de yoktur. Ä°steyen bunu istediÄŸi gibi yorumluyor. Böyle bir ÅŸey olmamalı. Anayasamızın dinden kaçınmaması lazım. Müslüman bir memleket olarak ne sebepten kendimizi dinden arındırma, geri çekme durumunda olacağız? Bir Ä°slam ülkesiyiz. Bu nedenle dindar bir anayasa yapmalıyız" sözleri gündemin ilk sırasına oturdu.

Konu ile ilgili partilerden farklı açıklamalar gelirken modası geçmiÅŸ ideoloji olan komünizmin Türkiye'deki nihai kalıntılarından biri olan Komünist Partisi'nden de skandal bir açıklama geldi. Parti yayınladığı bildiri ile 26 Nisan'da (bugün) bütün Tükiye halkını laikliÄŸi yeniden kazanmak için toplanmaya çağırdı. Kahraman'ın sözlerini "ÅŸeriatçı vuruÅŸ giriÅŸimi" olarak tanım eden Komünist Parti "Bize düşen bu giriÅŸimi savuÅŸturmakla yetinmemektir"dedi.

Komünist Parti tarafından yapılan skandal açıklama şu şekilde:

"26 Nisan Salı günü, bütün halkımızı laiklik için, aslında fiilen pek çok noktada kaybetmiÅŸ olduÄŸumuz laikliÄŸi yeniden kazanmak için toplanmaya çağırıyoruz. Takiyyelerle, saklı gündemlerle, “biz deÄŸiÅŸtik”lerle buraya kadar geldik. Gericilik, çürük kapitalist düzenin ihtiyaçlarını karşıladığı için bu ÅŸekilde geliÅŸip serpilmesine izin verildi. Sonunda geldiÄŸimiz nokta, Millet Meclisi BaÅŸkanı'nın “ÅŸeriat” ilanı için davet yapmasıdır. Bizden beklenen buna “milli irade” diyerek saygı duymamızsa, rüyalarında görürler. TBMM BaÅŸkanı Ä°smail Kahraman'ın “Laiklik kaldırılmalıdır. Anayasada dindarlıktan da kaçınılmamalıdır” sözleri bir ÅŸeriatçı vuruÅŸ giriÅŸimidir. Bize düşen bu giriÅŸimi savuÅŸturmakla yetinmemektir. Åžeriatçı vuruÅŸ giriÅŸimi püskürtülürken, hep aksayan, hep yarım giden laikliÄŸin de tamamlanması için harekete geçilmelidir. 26 Nisan Salı günü, bütün halkımızı laiklik için, aslında fiilen pek çok noktada kaybetmiÅŸ olduÄŸumuz laikliÄŸi yeniden kazanmak için toplanmaya çağırıyoruz. Aydınlanma Hareketi'nin BaÅŸkent Ankara, Ä°stanbul ve Ä°zmir için yaptığı çaÄŸrılara uyacağız.

Şeriata, faşizme karanlığa geçit yok.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.